GENEL

Rusya Türkiye Arasında Dev Adım!

Rusya Türkiye Arasında Dev Adım!

Rusya’dan öneri! ver Lirayı Al Rubleyi!

Rusya Merkez Bankası, Rusya ve Türkiye’nin Moskova Borsası’nda ruble/lira paritesinin oluşturulması ve iki ülkenin ödeme kartları sistemlerinin işbirliği yapma imkanını görüştüklerini bildirdi.

İki ülke arasındaki işbirliği imkanı 10-11 Kasım tarihlerinde Soçi’de düzenlenen Rusya-Türkiye Maliye ve Bankacılık İşbirliği Çalışma Grubu toplantısında masaya yatırıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Rusya ve Türkiye’nin bankacılık topluluklarının temsilcileri, bankacılık sistemlerinin ciddi işbirliği düzeyini, ilişkilerin genişletilme ve ulusal para birimlerinin ikili ticarette daha fazla kullanılmasının yollarını görüştüler. Aynı zamanda Moskova Borsası’nda Rus rublesi/Türk lirası döviz paritesinin oluşturulma ve iki ülkenin ödeme kart sistemlerinin işbirliği imkanı görüşüldü” denildi.

Bunun yanı sıra, taraflar Rusya Merkez Bankası ve Türkiye Merkez Bankası’nın 1997 yılındaki karşılıklı anlayış memorandumunun yeni gerçekler dikkate alınarak değişiklikler yapılması konusunda da anlaştılar.

Milli paralarla ticaret bir MEM projesidir

Milli paralarla ticaret formülünün fikir babası, şu an dünyada yükselen tek ekonomik sistem olan Milli Ekonomi Modeli’nin sahibi Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’tır. Dünyada küresel sömürü, para hakimiyeti üzerinden sağlandığı için milli paralarla ticaret, Prof. Dr. Baş’ın tezi Milli Ekonomi Modeli’nde bu sömürüyü bertaraf edecek, ülkelere tam bağımsızlığı sağlayacak tek yol olarak görülüyor. Milli paralarla ticarete ilk adım, 2008 yılında yine Putin’in teklifiyle Rusya ve Çin arasında atılmıştı. yenimesaj.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL