MAGAZİN Yaşam

Rus Araştırmacı Açıkladı:Astroroloji Türkler Tarafından Bulunmuş olabilir!

Rus Araştırmacı Açıkladı:Astroroloji Türkler Tarafından Bulunmuş olabilir!

Rust Astroloji uzmanı açıkladı: “Astroloji kavramı Türkler tarafından bulunmuş olabilir.Evlenirken bile Astrolojiden yararlandılar”iddiasında bulundu.

Evlenmek için bile birbirlerinin doğum haritalarına bakan Eski Türkler için Astroloji büyük anlam ifade ediyordu. Hatta Rus araştırmacı Sofi Tram Semen’e göre astrolojiyi Türkler bulmuş olabilir! Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz, “Astroloji ve burçların anlamlandırılması Türklerle birlikte olmuştur” diyerek, astroloji tarihinde Türklerin izini sürdü.

Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr – Antik çağlarda insanlar gökyüzünü Tanrısal bölge olarak kabul etti ve gezegenlerin, yıldızların hareketlerini Tanrıların eylemleri olarak saydı. Hatta, ‘Eğer yıldızlar görünmeseydi uygarlıklar kurulamazdı’ diyen bilim insanları da oldu. Yıldızlar tüm kavimlerde olduğu gibi Türkler için de büyük bir yer ve öneme sahipti. Hatta Rus araştırmacı Sofi Tram Semen, ilk Astroloji sistemini Türklerin bulduğunu iddia etti.

Prof. Dr. Salih Yılmaz da Eski Türkler arasında burçların yorumlanması ve astroloji ilminin doğuşunun Kök Tengri inancı ile yakından bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Gökte bulunan ve göğe yakın olan unsurlara verilen bu kutsallığın, Tanrı’nın gökte bulunduğu düşüncesinden geldiğini söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, Türklerin göğü sürekli gözlemlemelerinin de evreni daha iyi anlamalarına yardımcı olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL