DIŞ HABERLER

Rasmussen Türkiye’yi Suçladı

Rasmussen Türkiye’yi Suçladı

Rasmussen Türkiye Marjinal istikamete kayıyor!

ABD’de Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda gerçekleşen bir toplantıda gündem yine Rusya’dan S-400 alacak olan Türkiye idi. Burada konuşmasında NATO eski Genel Sekreteri Rasmussen, “Türkiye, Rusya’dan S-400 alırsa marjinalize olur” dedi.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’unda düzenlenen “Dünyada Otoriterliğin Yaygınlaşmasının Ulusal Güvenlik Açısından Sonuçları” adlı oturumda Türkiye de gündeme geldi.

Oturumda konuşan NATO eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright Türkiye’deki siyasi gelişmelerden ve Rusya ile ilişkilerden endişe duyduklarını ancak Ankara ile diyaloğun kesilmemesi gerektiğini savundu.

Toplantıda Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 füze sistemleriyle ilgili kaygısını ifade eden NATO eski Genel Sekreteri Rasmussen, “Bu sistem (S-400) NATO sistemiyle uyumlu değil. Türkiye bu sistemi alırsa bunu NATO sisteminden ayırmak zorunda kalacak. Bu da Türkiye’nin marjinalize olması demek” diye konuştu.

Ankara ile diyaloğun güçlendirilmesi gerektiği mesajını veren Rasmussen “Reform ve Batı odaklı bir Türkiye’ye ihtiyacımız var” dedi. Aynı toplantıda konuşan ABD Dışişleri eski Bakanı Madeleine Albright da Türkiye’nin Rusya ile ilişkileri ve NATO içindeki yeri konusunda benzer mesajlar verdi.

Amerika’nın her konuda görüş birliği içinde olmadığı müttefikleriyle diyaloğu devam ettirmesi, ilişkileri kesmemesi ve birlikte çalışabilecek alanların tespit edilmesi gerektiği konusunda genel bir mesaj veren Albright Türkiye özelinde “NATO’dan dışlamak istemiyoruz. Diyaloğu devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Erdoğan ve Putin’e eleştiri

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’undaki konuşmacılardan biri olan Center for a New American Security adlı düşünce kuruluşunun Transatlantik Güvenlik Programı’ndan Andrea Kendall Taylor ise Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı otoriter olmakla itham etti.

ABD’yi otokratik ülkelere baskı kurmaya çağıran Taylor, “Eğer demokrasiler otokrasiye karşılık vermezlerse, otokrasi norm haline gelebilir” uyarısında bulundu.KY:yenimesaj.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL