GENEL

PYD SAFLARINDA ÇOK SAYIDA “BATILI ASKER” VAR

PYD SAFLARINDA ÇOK SAYIDA “BATILI ASKER” VAR

Çok sayıda batılı Asker PYD saflarında

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Suriye sınırları içerisinde operasyon gerçekleştiren Türkiye’nın Fırat’ın doğusuna çekilmesi için uyardığı PYD/YPG unsurları başta ABD ve İngiltere olmak üzere birçok Batılı ülkeden askeri destek alıyor. Terör örgütünü bölgede çıkarılan petrolü de ABD’li şirketlere sattığı ortaya çıktı.

Türkiye’nin Suriye’de YPG’ye karşı gerçekleştirdiği operasyonda, YPG saflarındaki bazı İngiliz vatandaşların da hedef olabilir. YPG’ye katılan gönüllülerin yanında, YPG’ye danışmanlık yapan İngiliz özel kuvvetleri askerlerinin de Türkiye’nin açtığı ateşin hedefi olma riski taşıdığı belirtiliyor.

YPG’ye katılan İngiltere vatandaşlarını ‘terörist’ olarak tanımlayan Türk ordusu, çatışmalar sırasında karşı karşıya gelinmesi durumunda İngiltere vatandaşı YPG’lilere ‘terörist muamelesi’ yapacak. Bu kapsamda Ankara’dan olası can kayıplarının İngiltere’nin sorumluluğu olacağı şeklinde bir açıklama geldi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın sözcüsü Yunus Akbaba, “Bunlar (YPG) terör örgütü. Bunların flaması altında çatışan herkes de terörist olarak kabul edilecektir” dedi.

Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı YPG saflarında savaşan en az 6 İngiltere vatandaşı var. Ankara’dan gelen açıklamalar, NATO üyesi Türk askerinin İngiltere vatandaşlarına ateş açabileceği sinyalini veriyor.

Haftasonu Türkiye tarafından açılan topçu ateşinin İngiltere vatandaşı gönüllülerin de bulunduğu mevzilerin çok yakınına düştüğü tahmin ediliyor.

Batılı askerler YPG saflarında

YPG’yle birlikte savaşan 100 civarında ABD’li, Kanadalı, Alman, Fransız ve İsveçli de bulunuyor. Macer Gifford adını kullanan bir yabancı gönüllü, İngiltere’nin Ankara’dan gelen tehditleri ciddiye alması gerektiğini ifade ediyor. İngiltere gazetelerine konuşan Gifford’un açıklamasına göre bölgedeki yabancıların büyük kısmı daha önce Irak ya da Afganistan’da görev yapmış eski askerlerden oluşuyor.

Uzmanlara göre ise bunların paralı askerler olabilir ama yabancı istihbarat servislerinin ajanları olma ihtimalleri çok daha yüksek. Çünkü çoğu zaman istihbarat servisleri ajanlarını günüllü ya da paralı asker kisvesi altında çatışmalı bölgelerde görevlendirebiliyor. Sözde gönüllü askerlerin yanı sıra YPG’ye danışmanlık yapan İngiliz özel kuvvetleri de Türkiye’nin açtığı ateşin hedefi olma riskiyle karşı karşıya.

Ver petrolü al silahı!

Öte yandan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde Jandarma komutanlığına ağustos ayının başında teslim olan terör örgütü PYD/ YPG üyesi terörist, ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Almanya ve İtalya’nın uçaklarla PYD’ye 50 bin ton mühimmat yardımı yaptığını itiraf etti. Sözkonusu terörist PYD’nin Amerikan şirketlerine petrol sattığını da iddia etti.

YPG’li terörist, YPD’nin asıl amacının Fırat Nehri’nin batısında, Rakka ve Cerablus’u da kapsayacak şekilde Akdeniz’e kadar olan bölgeyi ele geçirerek bir koridor oluşturmak olduğunu da söyledi.

PYD’nin, IŞİD’in elinden aldığı bölgelerdeki petrol kuyularında da kontrolü sağladığını dile getiren YPG’li terörist, “Örgüt, önce Esad, sonra da IŞİD’in elinde bulunan petrol rafinerilerini ele geçirdi ve ABD’li şirketlere petrol satışı yapmaya başladı. Bu satışlardan elde edilen paralar ise İsviçre bankalarına aktarılıyor” itirafında bulundu.

PYD/PKK militanları ABD bayrağı astı

Suriye’de Fırat Nehri’nin batısındaki Münbiç ilçesinde, terör örgütü PYD/PKK’nın çok sayıda militanı bulunuyor. İlçenin kuzeyindeki Rafi köyünde konuşlu terör örgütü, çevreye ABD bayrakları asarak bölgede Amerikan güçlerinin bulunduğu mesajını veriyor.

Militanlar, ”ABD koruması” görüntüsünü olası saldırılara karşı kalkan olarak kullanıyor.

KY:yenimesaj.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL