HUKUK&POLİSİYE

PKK ERDOĞAN’ıTEHDİT ETTİ !

PKK ERDOĞAN’ıTEHDİT ETTİ !

Murat-Karayılan-1

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Lice’de bir kişinin hayatını kaybettiği olaylara sert tepki göstererek, “Açıktır ki AKP, ateşle oynamaktadır” dedi. KCK, AKP’yi “bu tehlikeli oyundan derhal vazgeçmeye” ve “saldırılarına son vermeye” çağırdı.

Lice’de 15 Ağustos günü açılışı yapılan PKK’lı Mahsum Korkmaz heykeline yönelik bugün başlatılan operasyona ilişkin KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın açıklaması şöyle:

“AKP devleti, Lice’de, özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitiren şehitler mezarlığına saldırmıştır. Halkı kurşun yağmuruna tutmuştur. Yurtsever direnişçi Mehdi Taşkın katledilmiş, çok sayıda yurtsever ağır yaralanmıştır. Şehitler mezarlığına helikopter ve zırhlı araçlarla yapılan saldırıda mezarlık ateşe verilmiş, Kürtler için ulusal diriliş ve direnişin kahramanı olan Mahsum Korkmaz – Agit yoldaşın anıtı yıkılmıştır.

pkkdan_lice_aciklamasi_akp_atesle_oynuyor_h6931

“AKP KÜRTLERİN TÜM DEĞERLERİNE SALDIRMIŞTIR”

Açıktır ki AKP, ateşle oynamaktadır. Kürt halkının en yüksek ve en dokunulmaz değerleri, özgürlük mücadelesinin şehitleridir. Kürtler, özgürlük devriminde şehit düşen evlatlarının; kızları ve oğullarının üzerinde titrer, ölümüne sahiplenirler. Bu anlamda AKP, şehitler mezarlığına saldırmak ve mezarlığı ateşe vermekle, Kürtlerin tüm değerlerine saldırmıştır. Mesaj açıktır; kimliksizliği, köleliği kabul edeceksiniz. Aksi durumda direnirseniz, sizi de ateşe veririz demek istemektedir.

AKP devleti çok iyi bilir ki, Mahsum Korkmaz – Agit yoldaş, Kürt halkının direniş sembolüdür. Bunun içindir ki, Kürtler Agit’i kutsarlar, o bir efsanedir. Bu nedenledir ki Kürtler, binlerce çocuklarının ismini Agit koymuşlardır. AKP devleti, bu gerçekliği çok iyi bilmektedir. Buna rağmen Mahsum Korkmaz – Agit yoldaşın anıtına, şehitler mezarlığına saldırması, mezarlığı ateşe vermesi, halkı kurşun yağmuruna tutarak katliam provası yapması, zaten olamayan bir sürecin, çatışmasızlık ortamının dinamitlenmesi demektir.

“DİRENİŞİ SELAMLIYORUZ”

AKP’nin zihniyeti, IŞİD’in zihniyetidir. IŞİD, insanların kafasını keserek nasıl bir cellat – çete örgütü olduğunu ortaya koyarken AKP, Kürtlerin değerlerini, Agit yoldaşın heykelini yıkıp – yok sayarak aynı zihniyete sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. ‘Bugün heykel yıkar, mezarlığı ateşe verir, yarın da katliam yapar, sizleri ateşe veririm’ zihniyetidir bu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL