HUKUK&POLİSİYE

PKK’ DAN AÇIKLAMA ; 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

PKK’ DAN AÇIKLAMA ; 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

PKK

PKK: Ateşkes şartlarına uyulmuyor, 4 asker öldü, çatışma sürüyor
7 Mart 2014

Şırnak Uludere’de TSK ile PKK arasında çıkan çatışmaların ardından, PKK bugün bir açıklama yayımladı. Ateşkes şartlarına uyulmadığını savunan PKK dün (6 Mart) yaşanan çatışmada 4 askerin öldüğünü, çatışmanın bugün de sürdüğünü açıkladı

PKK, TSK’nın ateşkes şartlarına uymayarak sınır hattında askeri yol ve karakol yapımına devam ettiğini söyleyerek, bu uygulamaların çatışma zeminini doğurduğunu açıkladı. PKK, dün (6 Mart) çıkan çatışmalarda 4 uzman çavuşun öldüğünü, çok sayıda askerin de yaralandığını bildirdi.

PKK Şırnak’ın Uludere ilçesi yakınında sınır bölgesinde dün yaşanan çatışmaya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Ateşkes gereği tüm askeri faaliyetlerin durdurulmuş olması gerektiğini söyleyen PKK, ancak iktidarın buna uymayarak askeri yol ve karakol yapımına devam ettiğini bu faaliyetlerin de çatışma zeminini oluşturduğunu kaydetti.

Gerillanın meşru savunma hakkı çerçevesinde müdahalesi sonucu çatışmaların yaşandığını savunan PKK, Haftanin-Uludere sınır hattındaki çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Açıklamada dün çıkan çatışmalarda 4 uzman çavuşun öldüğü, çok sayıda askerin yaralandığı, 2 zırhlı aracın da darbelendiği bildirildi.

PKK’nin açıklaması:

“İşgalci TC devletiyle varılan ateşkesin devamlılığını sağlayan en önemli husus tüm askeri faaliyetlerin durdurulması olmasına rağmen Türk devlet güçleri, buna çoğunlukla uymamakta, askeri yolların ve karakolların yapımına devam etmektedir. Haftanin sınırında bu amaçla sürdürülen faaliyetler gerillanın güvenliğini tehdit altına almaktadır. Yapılan uyarı ve açıklamalara rağmen devam eden bu faaliyetler çatışma zemini oluşturmakta, gerilla da meşru savunma hakkı çerçevesinde müdahale etmek durumunda kalmaktadır. Haftanin ve Şırnak’ın Uludere ilçesi sınır hattındaki çatışmalar halen devam etmektedir.

Bu çerçevede;

6 Mart günü saat 07.30′da Medya Savunma Alanları’nın Haftanin alanına bağlı Şehit Kendal tepesine doğru zırhlı araçlar eşliğinde ilerlemek isteyen işgalci TC ordu askerleriyle gerillalarımız arasında şiddetli bir çatışma yaşanmıştır. Çatışmada tespit edilebilen 4 uzman çavuş ölmüş, çok sayıda asker yaralanmış, 2 zırhlı araç da darbelenmiştir. İşgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri 2 skorsky helikopterle alandan uzaklaştırmıştır. Düşman, çatışma ardından Şehit Kendal alanıyla Kuraniş vadisine yönelik obüs ve havan saldırısı düzenlemiştir.

Aynı gün saat 13.30′da işgalci TC ordusu 7 zırhlı araç takviyesiyle yeniden Şehit Kendal alanına saldırmak istemiş, alanda saat 15.30′a kadar yoğun bir çatışma yaşanmıştır. Gerillalarımızın güçlü savunması nedeniyle düşman bir kademe geri çekilerek beklemeye geçmiştir. Çatışma esnasında saat 14.00 ile 14.30 arasında işgalci TC ordusu, savaş uçaklarıyla Şehit Kendal alanı üzerinde alçak uçuş yapmış; eş zamanlı olarak Şehit Kendal ve Kuraniş vadilerine yönelik obüs ve havan toplarıyla bir bombardıman düzenlemiştir.

7 Mart günü saat 05.30′da işgalci TC ordusu 5 zırhlı araçla çatışma alanına yeniden müdahale etmek istemiş, gerillalarımızın karşılık vermesi üzerine saat 06.30′da bir çatışma yaşanmıştır. Alandaki çatışmalar öğlen saatleri itibarıyla halen devam etmektedir.”

KAYNAK:HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYAIN
mersin.madamnet.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL