SİYASET HABER'LERİ

Perinçek Seçim Bildirgesini Açıkladı!

Perinçek Seçim Bildirgesini Açıkladı!

Doğu Perinçek seçim bildirgesini açıkladı!

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, partisinin Merkez Yürütme Toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısıyla seçim bildirgesini açıkladı.

Perinçek, seçilmesi durumunda HDP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na talepte bulunacaklarını da tekrarlarken “HDP’ye son 3 ay içinde Hazine’den 90 milyon TL verildi. 90 milyon TL’yi Türkiye Cumhuriyeti devleti Hazine’den HDP’ye veriyor. HDP ne? PKK’nın örgütü. Türk devleti PKK’ya yardım ediyor. İşte buna son vereceğiz” dedi.

İşte Vatan Partisi seçim bildirgesinden öne çıkan başlıklar:

ERDOĞAN GİDECEK PERİNÇEK GELECEK

Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi borç batağına batıran, Cumhuriyetin temel kurumlarının altını oyan, bölgede ve Asya’da güvenilmeyen yöneticidir.

Bugün Türkiye’nin yüz yüze geldiği sorunların baş sorumlusu, AKP yönetimidir. Evet, son zamanlarda bütün Batı basınının yazdığı gibi, Tayyip Erdoğan teröre karşı mücadelede ve Avrasya yönelişinde Perinçek’in çizgisine yaklaşmıştır. Ancak Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi kamplaştıran uygulamaları, ekonomideki çaresizliği ve özellikle ağırlaşan dış tehdide karşı yetersizlikleriyle artık Türkiye’yi yönetemez. Türkiye artık, Tayyip Erdoğan’ı sırtında taşıyamaz.

ABD ve İsrail, Tayyip Erdoğan’ın yerine HDP/PKK ve FETÖ’nün de içinde bulunduğu bir iktidar projesini dayatmaktadır. Bütün çabalarımıza rağmen, CHP ve İyi Parti bu projeden vazgeçmediler.

Tayyip Erdoğan yönetimi, içinde bulunduğumuz Vatan Savaşı koşullarında ABD projesiyle yıkılamaz, sürekli güçlendirilir, güçlendirilmiştir.

Tayyip Erdoğan yönetimine ancak millî mevziden, ancak Perinçek’in önderlik ettiği Millî Hükümet mücadelesiyle son verebiliriz. Başka bir çözüm yoktur. Türkiye, önünde sonunda bu çözümde birleşecektir. Bütün mesele, kayıplara uğramadan bir an önce çözüm yoluna yönelmektir.

Türkiye’nin önünde, Tayyip Erdoğan’a TAMAM mı yoksa DEVAM mı sorusu bulunmuyor. Türkiye’nin önünde ÇÖZÜM var. O çözümün adı, Perinçek’tir.

PERİNÇEK ÖNDERLİĞİNDE ÜRETİCİLERİN HÜKÜMETİ

Borçlanma Ekonomisi, Türkiye’yi iflas noktasına getirdi. Devletçe ve milletçe borca battık. Devlet sektörü, sanayici, tüccar, esnaf, zanaatkâr, memur, emekli, işçi ve çiftçi, hepimiz borçluyuz. Borçlu millet olduk. Dış borcumuzun millî gelire oranı 2018’de yüzde 54’ü aştı. Sert bir devalüasyon veya petrol fiyatlarında hızlı yükseliş, dış borç oranını yüzde 80’in üzerine çıkarabilir. İç tasarruf oranımız ise, yüzde 13-14 seviyesine düştü. Yatırım oranımız yerinde sayıyor.

Artık borcun borçla çevrilmesi devri bitti. Vatan Partisi’nin Üretim Ekonomisi Türkiye’nin biricik çıkış yoludur.

Yırtığa yama arama devri bitti. Elbise dikeceğiz!

Borç dilenen yöneticiler devri bitti. Perinçek önderliğinde üreticilerin hükümetini kuracağız. İşçiler, çiftçiler, esnaf, zanaatkâr, kamu emekçileri, sanayici ve tüccarın Millî Hükümeti, Türkiye’yi umutlu ve güvenli geleceğe kavuşturacak.

HERKESE İŞ, SADAKAYA SON HERKESE ÜCRET VE AYLIK

Sadaka dağıtmayacak, yoksulluğu kaldıracağız!

İşsize sadaka değil, iş vereceğiz. Herkesin işi olacak. Sadakaya harcanan kaynakları üretime yönlendirerek işsize iş alanı açacak, çalışanlara ücret ve aylık vereceğiz.

Kaynakları uluslararası para babalarına ve faize kaptırmayacak, üretime yönlendireceğiz. Üreticiyi destekleyeceğiz.

Devletçiliği reddeden sistemde işsizliğe son verilemez. Üretenlerin devleti, tasarrufu ve yatırımı artıracak, hem kamu yatırımıyla hem de özel yatırımcılığı teşvik ederek herkese iş sağlayacaktır. Örneğin, Zonguldak kömür ocaklarına yatırım yapacak, dışarıdan kömür alımına adım adım son vereceğiz. Zonguldak dağının altındaki kömürü çıkaracak, 40 bin madenciyi yeniden işe alacağız.

Çin Halk Cumhuriyeti yöneticileriyle görüşüyoruz. Çin ile ekonomik ilişkilerimizde Gelişmeyi Paylaşma temelinde büyük bir yatırım atağı gerçekleştireceğiz. Türkiye’yi bir üretim üssü haline getireceğiz. Çin ile işbirliğini, milyonlarca işsize çalışma alanları açmak ve teknolojimizi geliştirme amacıyla değerlendireceğiz. Çin ile işbirliğini en verimli ölçülerde bir tek Vatan Partisi gerçekleştirebilir.

ÖZELLEŞTİRMEYE SON KRİTİK SEKTÖRLER KAMULAŞTIRILACAK

En başta şeker fabrikalarımız olmak üzere KİT’lerin özelleştirilmesi durdurulacaktır. Şeker vatandır, vatan satılmaz! Enerji, ulaştırma, iletişim, haberleşme, bilişim ve gıda güvenliği gibi stratejik sektörlerde özelleştirilen KİT’leri kamulaştıracak ve verimli işleteceğiz.

TRAKTÖRÜN DEPOSUNA 2 LİRADAN MAZOT

İran’da mazotun litresi 26 kuruş, benzinin 80 kuruştur. Doğalgaz ise 10 kuruş. İran’la her alanda işbirliği için görüşüyor ve anlaşıyoruz. Üreticinin mazotundan alınan vergiyi indireceğiz. Çiftçinin traktörünün deposuna mazotu litresi 2 liradan dolduracağız. Böylece tarımda üretimi ateşleyeceğiz ve tarım ürünlerinin dışalımı için döviz kaybına son vereceğiz.

KREDİ KARTI, TÜKETİCİ KREDİSİ, KONUT KREDİSİ BORÇLARI YAPILANDIRILACAK

Tüketimin borç ile tetiklendiği geçtiğimiz dönemde bu tuzağa düşen insanlarımızın kredi kartı, tüketici kredisi, konut kredisi gibi borçlarını yapılandıracağız ve tüketiciyi ferahlatacağız.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI SAĞLAYACAK ASGARÎ ÜCRET

Asgari ücreti işçilerin taleplerine uygun olarak bir ailenin çağdaş ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde belirleyeceğiz.

SENDİKA ÖZGÜRLÜĞÜ

Sendikal örgütlenme ve çalışmanın önündeki engelleri kaldıracağız.

EMEKLİLERE İNTİBAK YASASI

Bütün emeklileri kapsayan bir İntibak Yasası çıkaracağız. Emekli, dul ve yetim aylıklarını, emekli örgütleriyle görüşerek, günün ihtiyaçlarına göre insanca yaşamaya imkân verecek bir düzeye yükselteceğiz.

Emeklilikte sigortalılık süresini ve prim ödeme günü sayısını esas alacağız, yaş koşulunu kaldıracağız, emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözeceğiz.

HERKESE İNSANCA YAŞAYACAĞI KONUT

İki milyonu aşan konut stoku var. Bugün beton olarak boş duran bu konut stokunu, ihtiyacı olan vatandaşları çağdaş konuta kavuşturmak için değerlendireceğiz. Yeni evlenen çiftlere 10 yıl vâdeli sıfır faizli konut kredisi vereceğiz. Bunun için kamu kaynaklarından destek sağlayacağız.

ASKERÎ EĞİTİM VE SAĞLIK KURUMLARI YENİDEN AÇILACAK

AKP iktidarı tarafından kapatılan ya da dönüştürülen askeri eğitim ve öğretim kurumları, Ordumuzun geleneksel örgütlenme anlayışına göre yeniden açılacaktır.

Lojistik ve sağlık kurumları, Ordumuzun savaş yeteneğinin bir parçasıdır. GATA ve askeri hastaneler Ordumuzun sağlık hizmetini yürütmek için yeniden faaliyete geçecektir. Askeri sanayi kuruluşları ile TSK arasındaki bağlar korunarak güçlendirilecektir.

NATO’DAN ÇIKACAĞIZ ABD ÜSLERİNİ TÜRK ORDUSUNUN DENETİMİNE ALACAĞIZ

Topraklarımız üzerinde yabancı üs ve asker bulunmasına izin verilmeyecek, güvenliğimizi ve komşularımızı tehdit eden ikili antlaşmalar kaldırılacaktır. Türkiye, NATO’dan çekilecek, emperyalist askeri ittifaklara katılmayacaktır.

İncirlik başta olmak üzere Türkiye’deki bütün ABD üsleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin denetimi altına alınacaktır. Üsleri terk etmesi için ABD kuvvetlerine iki hafta süre verilecektir.

KANDİL’E BEYAZ BAYRAK ÇEKTİRECEĞİZ

Vatan Partisi, Vatan Savaşımızı “Saray Savaşı” diye sırtından hançerlemeye kalkan kara propagandayı bozguna uğratmıştır. Suriye ve Irak’ın kuzeyinde ABD ve İsrail’in üzerimize sürdüğü bölücü ve yobaz terör örgütlerini hızla temizleyeceğiz. İran, Irak ve Suriye ile işbirliği yaparak, Kandil’e üç ay içinde beyaz bayrak çektireceğiz. Perinçek Hükümeti, Türk Ordusunun yenilmez gücüyle ve komşularımızla işbirliğini güçlendirerek Vatan Savaşımızı kesin sonuca ulaştıracaktır.

BÖLGELER ARASINDA DENGE DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA REFAH

Yurdumuzun ekonomik açıdan geri bölgelerine devlet eliyle yatırım yaparak, ülke çapında her alanda dengeyi, eşitliği ve bütünlüğü sağlayacağız.

ANAYASAL GELENEĞİMİZE UYGUN PARLAMENTER DEMOKRASİ

Cumhurbaşkanlığı Rejimi, Millet Meclisi’nin hükümeti kurma ve denetleme yetkilerini yok ederek, milletin egemenliğine ağır darbe indirmiştir. Kurulan sistem, Mafya-Tarikat diktasını hukukileştirmektedir. Vatan Partisi olarak, iki yüzyıllık anayasal geleneğimiz temelinde parlamenter demokrasiyi yeniden kurumlaştıracak Milliyetçi-Halkçı-Devrimci Anayasa için mücadele edeceğiz. Bu amaçla TBMM’de Anayasa yapmak veya değiştirmek için gerekli oranı sağlamaya yönelik girişimlerde bulunacağız.

MİLLİ BİLİMSEL DEMOKRATİK LAİK ÇAĞDAŞ VE PARASIZ EĞİTİM VE SPOR

Anaokulundan üniversite sonuna kadar parasız eğitim, kültür ve spor hizmeti sağlanacaktır. Eğitimde öğrencilerden ve ailelerinden katkı payı, harç, yardım ve benzeri adlarla para alınamaz. Ailesinden uzakta öğrenim gören, kimsesiz veya yardıma muhtaç öğrencilerin barınma, beslenme, giyim, uygarca eğlenme ve kültür ihtiyaçlarını devlet karşılayacaktır. İhtiyacı olan bütün öğrencilerimize, devletin yurtlarında barınma olanağı sağlanacaktır. Öğrenci yurtları ve kamu ulaşım araçları, parasız hizmet verecektir. Parasız eğitim sisteminde, öğrencilerimizin geçmişten kalan kredi borçları iptal edilecektir.

EŞİT, ÖZGÜR, BAŞI DİK, ONURLU CUMHURİYET KADINI

Çağdaş Türkiye için mücadelenin önünde Cumhuriyet kadınları bulunuyor. Vatan Partisi’nde kadınlar olağanüstü konumdadır. Kadının ayağa kalkışı bir işarettir, Türkiye büyük karara ilerliyor.

Vatan Partisi’nin önderliğinde kurulacak Millî Hükümet, erkek ile kadın arasındaki yasal ve fiilî eşitsizliği, kadına karşı ayrımcılığı, her tür şiddeti ve cinsel tacizi bütün temelleriyle ortadan kaldırmak için, toplumun her kesiminde seferberlik yürütecektir. Kadının toplum hayatında ve üretimde yer almasını ve gelişmesini engelleyen Ortaçağ kurumları ve ilişkileri tasfiye edilecek, kadına iş ve kazanç olanağı sağlanacaktır.

Kadınların siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda önder roller üstlenmesinin önündeki bütün engeller temizlenecek, bu amaçla yeterli kreş, yuva, eğitim merkezleri ve okuma yazma kursları açılacaktır. Çalışan kadınların analık durumlarının korunması için gerekli bütün önlemler alınacaktır. Köylük alanlarda kadınlar, sağlık güvencesine ve sosyal güvenceye kavuşturulacaktır.

İşsiz ve kimsesiz kadınlar, çocuklarıyla birlikte güvenli ve çağdaş olanaklarla barındırılacak ve devlet güvencesine alınacaklardır. Kadını cinsel nesne olarak gören yoz kültür toplum hayatından temizlenecektir.

SAVAŞI ÖNLEYECEK HÜKÜMETİ KURACAĞIZ

Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz’den İran-Arap Körfezi’ne kadar uzanan cephede ciddî tehditlerle karşı karşıyadır. ABD-İsrail merkezli bu tehditleri göğüslemek için Vatan Partisi, komşularımız Suriye, Irak, İran, Azerbaycan, Rusya yanında Çin Halk Cumhuriyeti gibi etkili ülkelerle güvenlik ve ekonomi alanlarında işbirliği ve dayanışma için yıllardan beri verimli çalışmalar yürütmüştür ve hükümet görevleri yapmıştır. Bu açıdan Perinçek Hükümeti göreve hazırdır.

Bölgemizde savaşı önleyecek ülke Türkiye’dir ve Türkiye’de savaşı önleyecek hükümet de, Perinçek Hükümetidir. Çünkü günümüz koşullarında savaşı önlemenin biricik yolu, ABD ve İsrail tehdidine karşı Batı Asya ülkeleri ile dayanışmadır.

SURİYE İLE EN SAĞLAM DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ

Bölgedeki bölücü ve yobaz terör örgütlerini etkisiz kılmak, iki kardeş ülkenin toprak bütünlüğünü sağlamak ve Batı Asya’da kalıcı barış için, Suriye Hükümetiyle sürekli görüştük ve anlayış birliği içindeyiz. Her alanda ortak eylemde kararlıyız.

İRAN’A YÖNELİK YAPTIRIMLARA KATILMAYACAĞIZ

ABD’nin İran ile Nükleer Anlaşmadan çekilmesi ve yaptırım uygulama yönündeki açıklamaları, yalnız İran’a değil, aynı zamanda Türkiye’ye tehdittir. Vatan Partisi, ABD’nin tehdidine karşı İran ile dayanışmasını ilan etmiştir. Kuracağımız Hükümet, ABD’nin İran’a uygulayacağı yaptırım ve ambargolara kesinlikle katılmayacaktır.

AVRASYA’DA İŞBİRLİĞİNİ İNŞA EDİYORUZ ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ’NE ÜYE OLACAĞIZ

Çin ve Rusya, birinci ve ikinci ticaret ortaklarımızdır. Almanya, üçüncü ticaret ortağımızdır. Türkiye ekonomisi, Avrasya ile bütünleşmektedir. Nesnel gerçek budur.

Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Şanghay İşbirliği Örgütü’ndeler.

Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa’nın büyük devletleri, ABD’ye kafa tutuyorlar ve yeni dünya dengelerinde Asya’ya yaklaşıyorlar. Avrasya Birliği adım adım oluşuyor. Bu koşullarda hiçbir güç, Türkiye’nin Avrasya’nın öncüleri içindeki onurlu konumuna yerleşmesini önleyemez.

Türkiye, dünyada ve bölgemizde güvenlik ve barış için, başta Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, Orta Asya Cumhuriyetleri, Hindistan, Pakistan olmak üzere Avrasya ülkeleriyle işbirliği ve dayanışmasını güçlendirecek, dünya dengelerini değerlendirecektir.

Vatan Partisi, Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü içindeki bağımsız yerini almasını programına alan tek partidir. Böylece ülkemizin ABD ve AB ile ilişkilerini normalleştireceği ve karşılıklı yarar esasına oturtacağı koşullar da yaratılmış olacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL