GENEL

PayPal Dönüş Kararı Aldı!

PayPal Dönüş Kararı Aldı!

PayPal Türkiye’ye dönüş kararı aldı!
Dünyanın en büyük çevrimiçi ödeme platformlarından biri olan PayPal, Türkiye’ye geri dönme kararı aldı. PayPal’ın Mart ayı içerisinde Türkiye’de yeniden hizmet vermesi bekleniyor.

PayPal, Mart ayında Türkiye’ye dönüyor

PayPal, internet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemidir. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlar.

PayPal Belçika, Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, İspanya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’de yerel web siteleri bulundurarak, bu ülkelerde sorunsuz çalışır.

PayPal ile Amerikan Doları ve Yen gibi birden çok para birimini kullanarak ödeme yapılabilir. Bu para birimleri arasındaki değişimleri PayPal kendi döviz kurları ile otomatik olarak yapar. Paypal’ın döviz kurları paypal sitesinden öğrenilebilir. Ayrıca Türk Lirasıyla da ödeme alabilir ya da ödeme yapılabilmektedir.

30 Mayıs 2016 tarihinde resmi internet sitesinde yayımlanan bildiri ile PayPal’ın Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğu açıklandı. Gerekçe olarak ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (BDDK) yaptığı lisans başvurusunun reddedilmesi gösterildi

Mayıs 2016’da BDDK ile anlaşamama sonucu Türkiye’den çekilme kararı alan PayPal, Türk kullanıcılarını üzmüştü. PayPal ile alışveriş yapan veya bağış toplayan kullanıcılar PayPal’ın Türkiye’den çekilmesinin ardından farklı alternatifler aramış ancak PayPal kadar randımanlısını bulamamıştı.

BDDK, PayPal’dan Türkiye’de iş yapması için sunucularını Türkiye’ye taşımasını istemiş ancak bunu PayPal reddetmişti. Bu süreçte BDDK lisansı alamayan PayPal, sürpriz bir şekilde Türkiye’den çekildiğini duyurmuştu. PayPal bugün bir sürpriz haber ile daha karşımıza çıktı.

Açıklamalara göre; PayPal 2017’nin Mart ayında tekrar Türkiye’de hizmet vermeye başlayacak. Peki, BDDK’nın isteğini yerine getirmeyen PayPal şimdi nasıl bir yöntem ile ülkemizde faaliyet gösterecek?

PayPal, Cross Border sistemi ile sınır ötesinden Türkiye’de yeniden faaliyet gösterecek ve zaman içerisinde sunucularını Türkiye’ye de taşıyacak. Alınan bu kadar BDDK tarafından da onaylanmış durumda.

Bilindiği gibi,PayPal daha önce Hizmet verdiği Türkiye’den Bazı Bürokratik nedenleri ileri sürerek,Türkiye’den çekilme kararı almış,bu karar kamuoyunda uzunca bir süre merak konusu olmuştu.Haber Derinalem..samsunhaberci.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL