GENEL HABER

PARA’YA “ALPARSLAN” ÖNERİSİ

PARA’YA “ALPARSLAN” ÖNERİSİ

ALPASLAN

MHP’DEN ‘SULTAN ALPARSLAN’ ÖNERİSİ

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, tedavüldeki 1 TL’nin üzerine Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan’ın resminin basılmasını talep etti.

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne konu hakkında talepte bulunan İsmet Büyükataman gerekçesini ise şöyle ifade etti:

“1064 tarihinde Sultan Alparslan biz Türklere ilk Ani şehrinden Anadolu’nun kapısını açmıştır. Başta büyük Sultan Alparslan olmak üzere; Anadolu’yu vatanlaştıran, Türkleştiren ve İslam’la müşerref kılan kutlu ceddimize en derin hayranlığımızı bir nebze olsun sunmak ve gelecek nesillerin unutmamasını sağlamak amacıyla tedavüldeki 1 TL’nin ön yüzüne Sultan Alparslan’ın resmi, alta 950. yılı ve arka yüzüne de paranın nominal değeri olacak şekilde, Semerkand’ın, Buhara’nın, Rey’in, Cend’in Tebriz’in, Karakurum’un ve Ötüken’in muhteşem hatıralarını paylaşmak ve Türk-İslam tarihini yaşatması anısına, partimize bu konuda intikal eden çok yoğun talebe tercüman olmak üzere tedavül para basılması hususunda bir değerlendirme ve çalışma yapılmasını arz ve talep ederiz.”KAYNAK:benguturk.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL