GENEL

Osman Genç: “Aşure Tadında Bir Türkiye İstemiyorlar”

Osman Genç: “Aşure Tadında Bir Türkiye İstemiyorlar”

Osman Genç,”Batı ülkeleri,Aşure tadında bir türkiye istemiyorlar”dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Çok güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Biz millet olarak birlik ve beraberliğimizle güçlüyüz” dedi.

Canik Belediyesi ve Semerkand Canik Şubesi tarafından Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda Aşure Programı düzenlendi. Yoğun ilginin olduğu programda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Muharrem ayının İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederek, aşurenin birlik ve beraberliği simgelediğini söyledi. Başkan Genç, “15 Temmuz gecesi yaşadığımız silahlı darbe girişimi milletimiz için bir travmaydı. Ancak büyük bir musibetten birlik ve beraberliğimiz sayesinde kurtulduk” diye konuştu.

“15 Temmuz’dan ders çıkarmalıyız”

Aşurenin birçok farklı malzemenin buluşmasıyla ortaya çıkan bir tatlı olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Aşurenin içine konan nohut, incir, üzüm, fasulye ve diğer tüm nimetler kendi başlarına ayrı ayrı tatlar olduğu halde bir kapta bir araya geldiklerinde güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. İşte biz adeta aşuredeki gibi bu uyumu, birlikteliği, farklılıklarımız olmasına rağmen vatan paydasında birleşerek 15 Temmuz’da ve özellikle de Yenikapı ruhunda yakaladık. İnşallah bu ruhu koruyarak, 15 Temmuz gibi acı hadiselerden dersler çıkararak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı sürdürürüz. Bu vesile ile bir kez daha tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.
“Muharrem ayı milletimiz, inancımız için önemli ve özelliği olan bir aydır” diyen Genç şöyle konuştu: “Halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure Günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Çok güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Tüm halkımızın Muharrem ayını ve Aşure Günü’nü tebrik ediyor, tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, aşure kazanlarının başına geçerek programa büyük ilgi gösteren vatandaşlara aşure dağıttı. Programa Başkan Genç’in yanı sıra AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Alican Usta, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, AK Parti İlçe gençlik kolları teşkilatı, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.Haberin devamı için tıklayın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL