GENEL

Ordulu Uzun Yaşıyor !

Ordulu Uzun Yaşıyor !

Ordulu’nun ömrü uzadı

Ordu’nun doğal güzellikleri yaşına da yansıyor. Havasıyla, yaylasıyla ve bozulmamış doğal güzellikleri ile adından sıkça söz ettiren Ordu’nun ortalama yaşam ömrü 79,8 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘İllerde Yaşam Endeksi’ araştırmasının sonuçlarından derlenen verilere göre Ordu, en uzun yaşanılan iller kategorisinde beşinci sırada yer aldı. İlk sırayı Muğla ile Tunceli paylaşırken, ikinci sırada 80,3 ile Mardin, üçüncü sırada 80,1 ile Giresun, dördüncü sırada 79,9 ile Gümüşhane yer aldı. Sinop ise Ordu ile aynı sırayı paylaştı.

– Bebek ölüm hızı yüzde 8,4 –

Ordu’nun 2015 yılında bebek ölüm hızı yüzde 8,4 olarak belirtildi. Bebek ölüm hızının en düşük olduğu iller sıralamasında Ordu, 12’nci sırada Rize ile aynı sırada yer aldı. Bebek ölüm hızının en yüksek olduğu ile yüzde 25, 7 ile Kilis olurken, yüzde 17,9 ile Şanlıurfa, yüzde 17,7 ile Gaziantep ve yüzde 17,5 ile Şırnak takip etti.

Bebek ölüm hızının en düşük olduğu il konumunda yüzde 5,3 ile Karabük gelirken, bu ili, yüzde 6,5 ile Kırıklareli, yüzde 6,8 ile Kırşehir, yüzde 6,9 ile Muğla ve Edirne takip etti.

– Ordulu sağlığından mutlu değil –

Yine aynı araştırmaya göre Ordulular kendi sağlıklarından dolayı mutlu olmadıkları açıklandı. 81 il arasında yapılan araştırmaya göre 68’inci sırada yer aldı. Sağlığından en mutlu olan illerinde başında ise Kütahya ile Sakarya yer aldı. Yapılan araştırmada Orduluların sağlığından memnuniyet oranı yüzde 68, 6 olarak kayıtlara geçti.

Ordu Olay

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL