GENEL

ORDU YAYLALARI

ORDU YAYLALARI

keyfalan
Perşembe Yaylası

Ulaşım: Ordu’ya 124 km. mesafededir. (Ordu – Fatsa 56 km., Fatsa-Aybastı 50 Km., Aybastı – Perşembe yaylası 18 km.) Ulaşım asfalt yolla sağlanmaktadır. İlçeler arasında düzenli minibüs seferleri mevcut olup, ayrıca, Tokat ili, Reşadiye ilçesi ve Aybastı’dan da dolmuşlarla yaylaya ulaşılabilir.

Özellikler: 1. 350 rakımlı yaylada alt yapı hizmetleri tamamlanmış durumdadır. Önemli bir panayır yeri olan yaylada Karga Tepesi, eşine az rastlanan manzaraya sahiptir. Yaylada; bakkal, manav, kasap, kır kahvesi, et lokantası ve PTT hizmetleri bulunmaktadır.

Konaklama-Yeme-İçme: Temel ihtiyaç malzemeleri yayladan karşılanabilir. Konaklama için Aybastı ilçesindeki pansiyonlardan yararlanılabilir.
Keyfalan Yaylası

Ulaşım: Ordu’nun güneyindeki Mesudiye ilçesine 114 Km., Mesudiye’den Keyfalan yaylasına 20 km.lik yolla ulaşılır. Yaylaya yaz aylarında dolmuş seferleri bulunmaktadır.

Özellikler: 1. 200 m. rakımlı yaylada alt yapı hizmetleri kısmen tamamlanmıştır. 50’ye yakın yayla evi bulunmaktadır.

Konaklama-Yeme-İçme: Orman işletmesinin günübirlik ve 20 yataklı konaklama tesisinden yararlanılabilir. Yerli halka ait yayla evlerinden et ve süt mamulleri temin edilebilir
Çambaşı Yaylası

Ulaşım: Ordu’nun 58 Km. güneyinde Kabadüz ilçe sınırlarındadır. Kabadüz ilçesine kadar 21 km. yol asfalt, 37 kilometresi toprak yoldur. Turizm sezonunda (1 Haziran – 30 Eylül) Ordu-Yayla arası dolmuş seferleri yapılmaktadır.

Özellikler: 1.250 m. rakımlı yaylada alt yapı hizmetleri kısmen tamamlanmıştır. Yaylada; bakkal, kır kahvesi, kasap, el lokantası, seyyar sağlık ocağı hizmet vermektedir.

Konaklama-Yeme-İçme: Temel ihtiyaç malzemeleri yayladaki lokanta ve bakkallardan karşılanabilir. Konaklama için pansiyonlar bulunmaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL