SAMSUN&BÖLGE

ORDU SİVAS DEREYOLU BİTİYOR

ORDU SİVAS DEREYOLU BİTİYOR

Ordu Sivas Dereyolunda sona gelindi!

Karadeni Sahil Yolunu, Akdeniz Otoyoluna bağlayacak projede üçüncü etap ta da bitmek üzere. yılan hikayesine dönen otoyolun 2018 yılı sonunda hizmete açılması bekleniyor.Yolun hizmete açılmasıyla Sivas Ordu ve Akdeniz arasında seyahat çok cazip hale gelecek,bu durum,özellikle Ordu ve Sivas ekonomisine büyük katkı sağlayacağı tahmin ediliyor,adı geçen illerde iç turizmde büyük gelişme yaşanması bekleniyor.Bölge halkı yolun bitmesini adeta 4 gözle bekler halde.

İkinci etapta sona gelindi

Karadeniz Sahil Yolu Ordu üzerinden Akdeniz’e bağlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz: “Asırlık projenin birinci ve ikinci etabı geçen yıl tamamlanarak hizmete açılmıştı. Şimdi üçüncü ve son etabının tamamlanması için çalışmalar devam ediyor yol inşallah 2018 de ulaşıma açılacak” dedi.

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun son etabında çalışmalar sürüyor.

Sıcak asfalt dökme çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde süren altyapı çalışmalarını incelemeleri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun iki bölgeyi birbirine bağlayan en kestirme yol olma özelliği taşıdığını belirtti.

Projenin Ordu ayağında üç etap halinde çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

“Asırlık projenin birinci etabı geçen yıl tamamlanarak hizmete açılmıştı. Şimdi son etabının tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.ekipler gece gündüz demeden çalışıyor. Bir yandan sıcak asfalt dökme çalışmaları, bir yandan da projede bağlantı yolları ve çevre düzenlemesi devam ediyor.”

Yolumuz 2018’in sonunda tamamı açılacak

Yılmaz, yolun etap etap ilerlediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bu yol güzergahında 30’a yakın tünel, birçok viyadük ve köprü var. Projesine ve bölgenin şartlarına bakıldığı zaman yol çok zorlu. Zaten yolun 2016 yılı içerisinde Ordu sınırlarından geçen 88 kilometrelik 3 etabın hepsinin tamamlanması hedeflenmişti ancak arazilerin kamulaştırılması ve arazilerin çok sarp olması nedeniyle gecikmelere neden oldu. İnşallah yolumuz kısa sürede tamamlanacak.”

Ordu-Sivas arası 2 saate düşecek

Projenin tamamlanmasıyla Sivas-Ordu arası ulaşımın ise yaklaşık 2 saate ineceğine dikkati çeken Yılmaz, yolun Karadeniz’in kapısını Ordu-Sivas-Kayseri-Kahramanmaraş-Adana üzerinden Akdeniz’e açacağını vurguladı.

Enver Yılmaz, Yolun sürücülere çok ciddi yakıt tasarrufu sağlayacağını, ve iki bölgenin turizm ve ticaretini canlandıracağını kaydetti.samsunhaberci.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL