GENEL

ORDU FINDIK REKOLTESİ AÇIKLANDI!

ORDU FINDIK REKOLTESİ AÇIKLANDI!

Ordu ili Fındık rekoltesi açıklandı.217 bin ton.

Ordu’da yapılan rekolte tespit çalışmaları tamamlandı. Ülke genelinde 650 ile 680 bin bin ton civarında fındık beklendiğini söyleyen Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Ordu İlinde yapılan rekolte tespiti 217 Bin ton olarak kayıtlara geçti.” şeklinde söyledi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ordu İl Müdürlüğü, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının da aralarında olduğu 2019 yılı Ordu Tahmini FındıkRekoltesinin 19 ilçe 400 noktada yapılan çalışma ile tamamlandığını söyledi.

Ordu’nun 19 ilçesi 400 noktasında yapılan çalışma sonucunda 2019 yılı Ordu’nun tahmini fındıkrekoltesinin 217 Bin ton olduğunu açıklayan Başkan Atakan Akça; “Yapılan çalışmanın sonucunun Vatana, Millete ve Türk çiftçisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Atakan Akça, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları  ifade etti; “Vatana millete hayırlı olsun. Ordu İlinde yapılan rekolte tespiti 217 Bin ton olarak kayıtlara geçti. Dünya fındık üretiminin yüzde 70’ini Türkiye, Türkiye üretiminin de yaklaşık yüzde 32’sini ise Ordu ili gerçekleştiriyor. Hal böyle ise bu sene ki Türkiye fındık rekoltesinin tahmini 650 – 680 Bin ton aralığında gerçekleşecek demektir” dedi.

Fındığın tekelcilere peşkeş çekilmemesi gerektiğine de değinen Başkan Atakan Akça şöyle devam etti; “Şayet ürünün başına bundan sonra bir felaket gelmez ise. Şimdi bu realite ortada iken rekolteyi 815 bin ton açıklayan kurumlara ve bu kurumların başındaki şahsiyetlere sesleniyorum. Biz bırakın fındıküzerinde ayak oyunu oynamayı, bırakın Milli ürünümüz olan fındığı tekelcilere peşkeş çekme çabalarını, bırakın üreticinin emeğini ve alın terini tekelci ağa babanıza peşkeş çekmeyi de beraber olalım.

Fındığımıza sahip çıkalım. Hem üretimiz hem sanayicimiz, hem ihracatçımız hem de ülkemiz kazansın. Sizler bizi cahil, çığırtkan iş bilmez sadece koltuk işgalcisi olarak tanımladınız. Lakin yine sizler ve ağa babalarınız sukütü hayale uğradınız.

Bizler hep üreticimizin yanında eğer beraber bu geminin içerisinde olduğumuzu fark ederek aklınızı başınıza alırsanız, sanayicinin ve ihracatçının da yanında olmaya kısacası Türk milletinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu bağlam da gelin beraber olalım. Fındığımızı Dünya markası yapalım. Hep beraber dimdik ayakta kalalım. Tüm üreticilerimize, sanayicilerimize ve ihracatçılarımıza iyi bir sezon geçirmelerini, bereketli, bol ve hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL