HUKUK&POLİSİYE

ÖNCEDEN GÖRENLER İKİ KERE ACI ÇEKER!.

ÖNCEDEN GÖRENLER İKİ KERE ACI ÇEKER!.

onceden

ÖNCEDEN GÖRENLER İKİ KERE ACI ÇEKER!.

Her şeyi ithal ettiler de, ürün getirmede işin sapa, samana kadar varacağını en hayalperest bile düşünemezdi..Etin fiyatı aldı başını gitti. Çeltik ve pirinç tarlalarının ruhuna fatiha!. Kuru fasulye, patates, patlıcan, yeşil soğanın fiyatı %150 arttı. Çiftçinin eline maliyetlerin yüksekliğinden dolayı para geçmiyor. Avrupa Birliği’ de “siz üretim yapmayın, oturun.” diye, ekilmeyen arazilere dönüm başına para veriyor!. Tarım ve hayvancılığın durumu bu..

Kamu mal ve ihaleleri başta olmak üzere yolsuzluk ve rüşvet örümcek ağı gibi, sülük gibi, ahtapot gibi tüm yaşam alanlarına sarmış ve yapışmış durumda. Kısacası her şey iğrenç ve mide bulandırıcı bir halde..

İç ve dış güvenliği ince bir ilmikten beter, Irak ve Suriye ile olan toplam 1250 km’lik Milli sınırı, ister folluk de, ister süzek de, isterse yol geçen hanı de!. hepsi de doğru ve uygundur. Çözüm süreci yutturmacasıyla ülke göz göre göre bölünmeye götürülüyor ve bunun doğuracağı sonuçlar kimsenin umurunda değil..

Parti programları halkı partiye davet içindir. Hak ve Eşitlik Partisi’nin (HEPAR) 5 yıl önce kurulduğunda yayımlanan resmi programı:

“Türkiye’de tarım ve hayvancılık politikaları iflas etmiştir. Türk çiftçisi borç batağına sürüklenmiş, tapuları yabancı bankalarca ipotek altına alınmıştır. Üretim ve ihracat bakanlığı kurularak tarım ve hayvancılık devletçe ödünsüz desteklenecektir.

Mazot, tohum, gübre ve elektrikten vergi alınmayacaktır. Tohum ıslah istasyonları, gübre fabrikaları, kooperatif ve birlikler yeniden hayata geçirilecek, yabancılara bağımlı ne varsa, hepsi asgariye indirilip, aşağıya çekilecektir.

Toprak ağalığı yıkılarak toprak reformu yapılacak; devletin elinde bulunan ve üretimden uzak kalan bütün araziler, 20 yılda ödenmek kaydıyla, faizsiz olarak halka tapusu ile dağıtılacaktır. Türkiye yeniden kendini besleyecek hale getirilecektir.”

“Türkiye yolsuzluk ve rüşvetle hırsızlar cenneti haline dönüşmüştür. Bunları yapanlar da bellidir. Ve bu ülke dünya yolsuzluk sıralamasında ilk dört ülke içeresindedir. Bu bir ulusa yapılabilecek en büyük arsızlık ve haysiyetsizliktir. Hepsi yolsuzluk özel ihtisas mahkemelerinde hızla yargılanacak ve tüm servetleri hazineye irad edilecektir. Bu şahıslar çıkarılacak özel bir kanunla tüm TV kanallarından halka teşhir edilecektir.”

“30 yıldır Güneydoğuda kan kaybediliyor. 10 bine yakın şehit verildi, 30 bine yakın yurttaşımız hayatını kaybetti. 20 bini aşkın insanımız gazi oldu. Kimsenin hesabını tam çıkaramadığı 400 milyar dolar heba oldu. Anadolu ve Trakya’da şehit mezarlığı olmayan tek köy kalmadı. Gelinen sonuç ne mi? Eşkıya, silaha sarılmasındaki siyasi hedeflerin büyük bir kısmını ele geçirdi. Devlet gücü ve egemenliği temsil eder. Devletin bu niteliklerinden içeride ve dışarıda hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Şüphe varsa, devletiniz eriyor ve zayıflıyor demektir. Neticesi ise, çöküştür.

Hak ve Eşitlik Partisi dağlar da ve sınır ötesindeki terörist grupları ve komitacıları 365 günde temizleyecektir. Bu ülkenin insanlarının kırsal da ve kentler de huzur ve güvenliği en öncelikli işimizdir. (Bu 365 gün meselesini duyan veya okuyan angut grubu üyeleri “30 yılda olmamış nasıl olacakta 365 günde bitirilecek” demeye kalkışmışlardır. Anguta ne söylersen söyle anlamaz, bunun öncelikle keskin bir siyasi irade ortaya koymak olduğunu da bilmez. Bilseydi zaten angut olmazdı. Kolayı var: Madem çok merak ediyorsun, seni de yanımıza alıp götürürüz, aylar, haftalar ve günler için çetele tutarsın. Ama dağlar angutlar için değil, kartallar içindir, o nedenle geride kalanlara vasiyetini bırak olur mu?.)

İşte, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) bütün bunları çok önceden gördüğü için 2008 Eylülünde kuruldu. Kaldı ki bu metin de yer alan hususlar parti programının yüzde biri bile değil..

Eğer şu anda siyaset yapan her hangi bir partinin programında bu kadar net ve kesin ilkeler bulunan bir parti daha gösterilsin; biz hepimiz kayıtsız şartsız ona oy vermeye hazırız..

Pısırıklık, korkaklık, sinmişlik, kafayı kuma gömmek ve üç maymunu oynamak bizim işimiz değil.

“Elbisenin tersini giyip düz diyerek,

Aç gezip tokuz diyerek,

Yalana gerçek diyerek,

Kabağa kavun diyerek; yaşanmaz.”

Hayat, karar ve eylemdir.. kim ki bu iki şeyi beceremiyor; yapamadıkları şeyler onun çenesine vurur…
TEK UMUT TEK YOL HEPAR

Osman Pamukoğlu
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL