GENEL

NİÇİN İHSANOĞLU ?

NİÇİN İHSANOĞLU ?

KARTAL
Ekmelettin İhsanoğlu Kimdir Ve Niçin Desteklenmelidir ?
Ekmelettin İhsanoğlu ,Cumhuriyet ve Demokrasiye inanan,İslamı çıkarları için kullanmayan bir bilim adamıdır. Taha Akyol, İhsanoğlu’nun MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in tercümanlığını ve Ortadoğu danışmanlığını yaptığını yazdı.

Akyol’un İhsanoğlu yazısından öne çıkan kısım şöyle: “Onu ilk defa ne zaman tanımıştım? Yıllar önce, 1977 yılında Başbakan Yardımcısı merhum Alparslan Türkeş, Libya’ya resmi bir gezi yapmıştı. Bu gezide İhsanoğlu, Türkeş’in tercümanı ve Ortadoğu konularında danışmanıydı. Ben de o geziye çiçeği burnunda bir danışman olarak katılmıştım. Sonra eserlerinden onu bir bilimadamı olarak izledim.” EŞİ DE TÜRK OCAKLARI ESKİ GENEL BAŞKANI’NIN KIZI İhsanoğlu’nun milliyetçi camia ile bir başka yakınlığı ise eşi Füsun hanımdan kaynaklanıyor. İhsanoğlu Milliyetçi camianın önde gelen isimlerinden Türk Ocakları Eski Genel Başkanı (1973-1974) Prof. Dr. Emin Bilgiç’in kızı eczacı Füsun Hanım’la evlidir.

NE YAPMALI: Çatı adayı tanımadan herkes birşey söylüyor,gördüğüm kadarıyla ezbere konuşan çok. Çatı adayı karalamak doğru değil.Bu milletin önünde iki seçenek var; ya Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilecek,ya da Ekmelettin Bey.Hangisi seçilirse Türk Milletinin hayrınadır? Erdoğan seçilirse,başkanlık sistemi,Eyalet sistemi ,açılım derken pkk ile yapılan anlaşmalarda alınan yol ,daha da ileri taşınacak.Ülke oy hesabına ,makam ayağına daha çok iç çatışmalara girecek. Herkes ona göre düşünmeli,karar vermelidir… Başka biri var mı gündemde? Hayır. O halde Ya Erdoğan seçilecek,Ya da çatı adayı. CHP de ,MHP de diğer küçük partiler de Türkiye’nin geleceği için çok temkinli olmalıdırlar.Çatı adayını eleştiri yağmuruna tutarsanız,millet ne yapacağını bilemez hale gelirse ,o zaman Erdoğan’a hayırlı olsun ,demek zorunda kalırız. Ondan sonra ne olur? Siz daha iyi bilirsiniz,çünkü ”Görünen köy kılavuz istemez .

” İnanın insanlar çok basit düşünüyor. Bugün belli bir solcuyu aday yapsak kazanabilir mi? Hayır.Önemli bir MHP liyi aday koysak kazanabilir mi?Hayır.İşte Tayyipçi olmayan Muhafazakar bir insan.CHP nin ileri gelenleri de durumu kavramış.Solda da ,Ülkücü Hareket te de hala farkında olmadan Erdoğan’a su taşıyor insanlar.Artık hata yapılmamalı. Bu ülkenin yüzde 75 -80 i muhafazakar bir toplumdur.Bunu akp gözardı etmedi ve hep kazanıyor. Karşındakini kendi silahıyla vuracaksınız ki başarılı olasınız. Bu çatı adayı babamın oğlu değil.Eğer ihanet içinde ilişkileri yoksa ki öyle gözüküyor,desdeklenmeli ve Erdoğan’ın önü kesilmelidir. Ülkücü tam Ülkücü ,solcu tam solcu aday isterse,BBP li,Saadetli de kendi kafasına göre insan ister.O zaman da Erdoğan seçilir efendiler. Hırs içinde olmayalım,nefis yapmayalım.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL