GENEL

MUSTAFA DENİZLİ,GİTTİ !

MUSTAFA DENİZLİ,GİTTİ !

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 1 Mart 2016 tarihi itibariyle görevinden istifa etmiştir. Türk futbolunun yaşadığı büyük dönüşümün temel taşlarından olan Sayın Denizli’ye, yeniden görev almayı kabul ettiği dönemde kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz” denildi. “Önümüzdeki süreçte, Süper Lig ve Türkiye Kupası mücadelesinde alt yapı teknik direktörlerimizden Sayın Orhan Atik takımın başında yer alacaktır” ifadeleri kullanılırken, şu görüşlere yer verildi: “Bugün, Galatasaray için yeni bir dönemin ilk günüdür. Hedef, transfere ve futbolcuya dayalı sistemin, evrensel ölçekte bir futbol aklına evrilmesi için alt yapıdan üst yapıya kadar yeni bir model oluşturmaktır. Günü kurtaran değil, geleceği yaratan en uygun kadrolarla ve bilimselliği içselleştiren bir sistemle yolumuza devam edeceğiz. Öte yandan, yarınları inşa ederken, bugünü ihmal etmemiz de söz konusu olamaz. Bu geçiş döneminde, Galatasaray formasını giyen herkesin, üzerine düşen görevi dünden çok daha büyük bir sorumluluk duygusuyla yapması bir fedakarlık değil, profesyonelliğin doğal bir parçası olan iş ahlakının en temel gereğidir.”

AVRUPA’DA DA HÜSRANA UĞRAMIŞTI
Sarı-kırmızılıların başında Şampiyonlar Ligi’nde 1 maça çıkan Denizli, evinde Astana ile 1-1 berabere kalmıştı. Atletico Madrid, Benfica ve Astana’nın bulunduğu C Grubu’nu 3. bitirerek yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Galatasaray, Son 32 Turu’nda Lazio’ya iki maçta da etkisiz bir oyun sergileyerek 1-1 ve 3-1’lik skorlarla Avrupa’ya veda etmişti.

DENİZLİ, HAMZA HAMZAOĞLU DÖNEMİNİ ARATTI
Geçtiğimiz sonu 3 kupa ile bitirerek 4. yıldızı takan Galatasaray’da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun görevine 12. hafta maçı öncesi son verilmişti. Ligde çıktığı 11 maçta 6 galibiyet, 2 mağlubiyet, 3 beraberlik alan Hamzaoğlu yönetimindeki sarı-kırmızılıların 11. haftada lider Beşiktaş ile arasında 5, ikinci sıradaki Fenerbahçe ile 3 puan fark bulunuyordu. Hamzaoğlu’nun öğrencileri, Şampiyonlar Ligi’nde ise çıktığı 5 maçta 1 galibiyet, 3 mağlubiyet, 1 beraberlik almıştı.

TARİHİNİN EN KÖTÜ SEZONUNU HATIRLATIYOR
Galatasaray, ligdeki durumu ile tarihinin en kötü sezonunu geçirdiği 2010-2011 sezonunu hatırlatıyor. O yıl ligi 46 puanla 8. sırada bitiren ve taraftarını üzen Galatasaray, aynı sezon 23. haftayı ise 32 puanla 10. sırada kapatmıştı.ky.yenimesaj.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL