SAMSUN&BÖLGE

MUSTAFA DEMİR:MERT IRMAĞI ÇEVRESİ TURİZME KAZANDIRILACAK

MUSTAFA DEMİR:MERT IRMAĞI ÇEVRESİ TURİZME KAZANDIRILACAK

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mert Irmağı’nı turizme kazandırılacaklarını, proje hazırlıklarının tamamlandığını ve yatırım için Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü’nün ırmak yatağını daraltmasının beklendiğini açıkladı.

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kent merkezinden ırmak geçen Türkiye’nin ender şehirlerden birinin Samsun olduğunu ve turizm potansiyellerine bir yenisinin daha ekleneceğini söyledi. Başkan Demir, bir zamanlar olta ve ağlarla balık avlanılan Mert Irmağı’nın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü’nün alt yapı çalışmaları sayesinde çevreyi ve denizi kirletmesinin önlendiğini, Mert Irmağı Düzenlemesi ve Rehabilitasyon Projesi ile burasının kentin önemli turistik öğelerinden biri haline getireceklerini ileri sürdü.

  IRMAK YATAĞI DARALTILACAK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bölgeyi 7’den 70’e herkesin keyif alacağı yaşam alanına dönüşeceklerini söyledi. Başkan Demir, “Mert Irmağı’na çok güzel bir proje hazırladık. DSİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Irmak yatağını daralttıkları zaman projeyi setteler üzerinde hayata geçireceğiz. Çok özel ve konsept bir yatırım olacak. Şehrimizin estetiğine ve turizmine önemli katkılar verecek. İçerisinde çocuk oyun alanları, eğlence yerleri, yüzen kafeteryasıyla büyük ilgi görecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL