BİYOGRAFİ DIŞ HABERLER

MUSTAFA CEMİL KIRIMOĞLU:TÜRKİYE UKRAYNA’DA BÜYÜK İTİBAR SAHİBİ

Kırım Türklerinin Efsanevi lideri MUstafa Cemil Kırımoğlu,“Ukrayna’da Türkiye çok yüksek bir itibar sahibi büyük bir otoriteye sahip”ifadelerini kullandı.

 Rusya Ukrayna’da bu kadar direnişi beklemiyordu’ diyen Kırım Tatar Türk halkının milli lideri ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, ‘Türkiye’nin Ukrayna’da çok yüksek bir itibarı ve otoritesi var. İnşallah hep de öyle olur. Sözünde duran ve adil davranan bir ülke olarak görülüyor.’ dedi.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, ailesiyle Kırım’dan sürgün edildiğinde 8 aylıktı. Şimdi 78 yaşında ve Kırım Türkleri için mücadeleye devam ediyor. Cemiloğlu aynı zamanda Ukrayna Parlamentosu’nda milletvekili. Ukrayna’daki binlerce Kırım Türkünün Meclis’teki seslerinden biri. Rus işgali sürecinde Ukrayna hükümeti ve halkıyla güçlü bir dayanışma içindeler. Ruslarla müzakereleri yürüten heyette onun danışmanlarından biri de var.

Hürriyet, ömrünü Kırım Türklerinin bağımsızlığına adayan Mustafa A. Kırımoğlu ile Ukrayna’daki son durumu konuştu.HABERİN DEVAMI..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL