BİLİM&TEKNİK

MİLLİ OTOMOBİL TOGG SAMSUN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

MİLLİ OTOMOBİL TOGG SAMSUN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Milli Otomobil TOGG Samsun Borsa Binasının açılışında Samsun’luların beğenisine sunuldu.Bilindiği gibi yerli Elektrikli Otomobil yılın son çeyreğinde seri üretime geçecek.2023 yılı ilk çeyrelte yollarda olarak.açılışa çok sayıda resmi ve özel kurum katıldı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) açtığı stantta Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, İstanbul ve Ankara’dan sonra ilk kez Samsun’da görücüye çıktı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası & Ticaret Borsası’nın yeni hizmet binası açılış ve ödül töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.​

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, “Odanın ve borsanın bir arada olması Türkiye’de çok nadir bir durumdur. Bu birlikteliği Samsun’da güzel sağlamışsınız. Bu eserin ortaya çıkmasıyla burada Samsun’un ekonomisine hizmet edilecek. Bugün üniversiteden girişimcilikle alakalı gençlerle sohbet ettim. Samsun’da üniversiteden doktora unvanı almak büyük bir onur. Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir, ‘Rifat’ı Samsunlu yapalım’ demiş. Benim için büyük bir onur bu. Bana ‘fahri hemşehrilik’ verdiniz. Artık ben de Samsunluyum, artık Ankara’da Samsunlu bir hemşehriniz var. Yapabileceğim bir şey olursa her zaman sizlere yardım etmeye hazırım” dedi.

Oda ve borsa başkanlarının ülke ekonomisine ve istihdama katkı verdiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Bizim bu koltuklardan bir maddi beklentimiz yok. Benim 365 oda/borsa başkanı cebinden harcıyor ve buradan bir kazancı yoktur. Esas kazancımız var, bu nedir? Bu işin havası filan yok. Bu işin esas kazancı gerçek dünyada olacak inşallah. Çünkü insanın en hayırlısı insana faydalı olandır. Bu prensibi kabullenmiş durumdayız. Eğer 1 kişiye ilave iş, aş açabilir, o kişinin yanında ilave 1 kişi de ekmek yiyebiliyorsa, ülkesine 1 lira katma değer oluşturup, zenginlik sağlayabiliyorsa ne mutlu ona. Tüm zor şartlara rağmen bir taraftan pandemi, bir taraftan Ukrayna Rusya savaşı ve bir taraftan da içimizdeki sıkıntılar olmasına rağmen üretmeye, almaya satmaya kardeşlerimiz aşkla, şevkle devam ediyorlar. Ekonomiye destek veren herkesi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da “Samsun’da 100 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkı veren en önemli aktörlerden biridir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak 121 yıl önce doğmuş olsak da bizim fikirlerimiz, ideallerimiz ve inancımız her daim genç kalacaktır. Diliyorum bu yeni bina Samsun ve ülkemiz için katma değer sağlayacak yeni projelere, güzel işlere, bambaşka ilklere vesile olur” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL