SAMSUN&BÖLGE

MHP SAMSUN BÜYÜKŞEHİR İÇİN İDDİALI!

MHP SAMSUN BÜYÜKŞEHİR İÇİN İDDİALI!

MHP Samsun’da büyük şehir belediyesi diyor!

Siyasi partilerin zirvesinde ‘ittifaklı, ittifaksız’ modeller konuşulurken, her şekilde AK Parti ile yakın temasta seçime girmesi beklenen MHP, 24 Haziran’da olduğu gibi, tepki ve kararsız oyları alarak Büyükşehir ve en az 8 ilçede iddialı olmaya hazırlanıyor.

Tüm ilçeler için hazırlıklarını sürdüren MHP, AK Parti’nin elinde bulunan 16 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ‘iddialı isimler’ çıkarmayı palanlıyor. AK Parti ile MHP’nin ‘ittifak yapıp’ yapmayacağına  bakılmaksızın iddialı adaylarla seçime girmeyi planlayan MHP’de, Büyükşehir için şu an üç siyasinin adı geçiyor. 7 Haziran 20115  seçimleriyle kısa bir vekillik süresi  yaşayan Hüseyin Edis, 2014 seçimlerinde MHP’nin adayı olan Dr. Ferhat Günaydın ve geçtiğimiz dönem İlkadım’da Blediye Başkanlığı seçimini kaybeden Necaattin Demirtaş’ın nabız yokladığı öne sürülüyor.

BÜYÜKŞEHİR’E İDDİALI ADAYLAR

Samsun’da AK Parti’nin yaptığı anketleri de yakından takip eden MHP, Büyükşehir için çıkaracağı adayı önemserken, Hüseyin Edis, seçmene sosyal medya üzerinden mesajlar göndermeye başladı. Ferhat Günaydın’ın ise yeniden MHP’nin adaylığına  soyunabileceği ifade ediliyor. 2014’te koltuğunu AK Parti’ye kaptıran İlkadım eski Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş’ın da ‘Büyükşehir adaylığına   sıcak baktığı’ öne sürülüyor. MHP’de il yönetimi ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, bir yandan aday arayışını sürdürürken, diğer yandan da ‘zirveden çıkacak’ ittifak ve şekli ile ilgili sonuçları bekliyor. MHP sadece Büyükşehir’de değil, en az 8 ilçe üzerinde de ciddi adaylar çıkarmayı planlıyor.samsunhaberci.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL