GÜNDEM SİYASET HABER'LERİ

MHP MAHALLİ SEÇİMLERDE,%16.62 ORANINDA OY ALDI

MHP MAHALLİ SEÇİMLERDE,%16.62 ORANINDA OY ALDI

Millietçi Hareket Partisi (MHP) 31 Mart’ta yapılan Mahall idareler seçimlerde %16,62 oranında oy aldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. MHP’nin seçim performansı ve kazanılan belediyelerin detaylarını paylaşan Yıldız, seçim sürecinin şeffaflığını vurgulayarak MHP’nin oy oranlarının çarpıtıldığına dair eleştirilerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız ,31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçim sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada MHP nin seçimlere katıldığı illerin ve kazanılan belediyelerin sayısını detaylı bir şekilde paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ayrıca, seçim sürecinin şeffaf ve güvenli bir ortamda gerçekleştiğini vurgulayarak, MHP’nin aldığı oy oranlarının gerçek dışı haberlerle çarpıtıldığı ifade etti.

Açıklamasında ayrıca Yıldız, Yüksek Seçim Kurulu verilerine dayanarak MHP’nin ve diğer partilerin İl Genel Meclisi’nde ulaştığı oy oranlarını paylaştı.

MHP’li Feti Yıldız, açıklamasında şunları kaydetti:

“31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi 2 Büyükşehir, 27 İl, 103 Metropol İlçe, 344 İlçe, 331 Belde olmak üzere 807 yerde seçimlere katılmıştır.

Batı demokrasilerine örnek olacak şekilde şeffaf, açık ve güvenli bir ortamda yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi: 8 İl’de, 25 Metropol İlçe’de, 89 İlçe’de, 98 Belde olmak üzere, toplam 220 Belediye Başkanlığı kazanmıştır.

Seçimlerle ilgili tüm bilgiler YSK ve ilgili kurumlar tarafından kamuoyu ile anbean paylaşılmıştır.

Kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması, akıllı teknolojilerin haberleşme sistemimize girmesi, alınan sonuçların farklı kaynaklardan doğrulanması imkanlarının bulunduğu bir süreçte, Milliyetçi Hareket Partisi’nin aldığı oylar ve oranları ile ilgili gerçek dışı haberler yapıldığı görülmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisinin oy oranlarının özellikle DEM’in oy oranının altında gösterilmesi için kimlerin gayret gösterdiği tarafımızca bilinmektedir.

Mahalli İdareler Seçimlerinde partilerin oy oranları il genel meclisi sonuçlarına göre hesaplanmaktadır.

Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde İl Genel Meclisinde Partilerin ulaştığı oy oranları;

AK Parti: %32,16

CHP: %23,19

MHP: %16,62

DEM: %7,89

YRP: %6,5

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”HaberinKaynağı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL