GENEL

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL BİR GÜÇTÜR

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL BİR GÜÇTÜR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,”artık herkes şunu iyi anlasın!Türkiye artık Bölgesel bir güç değil,Küresel bir güçtür bundan gurur duymaktayız”ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin artık bölgesel bir güç olmadığını belirterek, “Türkiye artık küresel bir güçtür” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yangın bizim etrafımızdaysa bunu söndürmek için herkesten önce bize görev düşüyor. Çünkü biz Türkiye olarak artık bölgesel bir güç değiliz. Türkiye artık küresel bir güçtür.” dedi.

 Çavuşoğlu, Sinop Valiliğini ziyaretinin ardından Atatürk Caddesi’nde yürüyerek esnafla sohbet etti.

Kent Meydanı ve Millet Bahçesi Projesi hakkında yetkililerden bilgi alan Çavuşoğlu, ardından Sinop Valiliğince Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen “Gönülden Gönüle İftar Programı”na katıldı.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, Sinop’ta olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye’nin girişimci ve insani bir dış politika yürüttüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, “Bizim hem sahada hem masada var olmamız lazım. Sadece sahada ve masada olmak yetmez, sahada ve masada güçlü olmamız gerekiyor. Girişimci olabilmek için, masada ve sahada güçlü olabilmek için ülke olarak, millet olarak da güçlü olmamız lazım, bir ve beraber olmamız lazım. Bizim de tüm gayemiz bu.” diye konuştu.

HABERİN KAYNAĞI…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL