Yaşam

Memurun “iş güvencesine” tırpan!

Memurun “iş güvencesine” tırpan!

mem

Memurun iş güvencesine AKP tırpanı
Hükümet memurun iş güvencesini elinden almaya hazırlanıyor. Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, memurların iş güvencesinin kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı.

Memurun iş güvencesine AKP tırpanı

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Hak-Sen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, “Memurun iş güvencesini elinden aldığınızda Türkiye’deki kamu personeli ile ilgili bütün sıkıntılar çözülecek, performans artacakmış gibi bir düşünce var. Bu düşünce doğru değil” dedi. Çivi, Anakent İş Merkezi’nde düzenlenen Karadeniz Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çalışma yaşamıyla ilgili pek çok uluslararası sözleşmeye imza atmasına rağmen hak ihlalleri ve hak kayıplarının devam ettiğini savundu.

Memura grev hakkının yeni anayasa değişikliği çerçevesinde mutlaka tanınması gerektiğini ifade eden Çivi, “Grev hakkı olmayan sendikal mücadele, iki bacağı eksik sandalyede oturmaya benziyor” dedi. Çivi, memurların iş güvencesinin kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Memurun iş güvencesini elinden aldığınızda Türkiye’deki kamu personeli ile ilgili bütün sıkıntılar çözülecek, performans artacakmış gibi bir düşünce var. Bu düşünce doğru değil. Kamu görevlilerinin iş güvencesi, vatandaşların hizmet alma güvencesidir. Bugün bir kamu görevlisi, karşısına hangi vatandaş gelirse gelsin adil, tarafsız ve eşit hizmet etmek zorundadır. Bu hizmeti sunmanın temel dayanağı, iş güvencesidir. Siz, memurun iş güvencesini elinden aldığınız zaman o memuru yerel siyasi aktörlerin önüne sunarsınız. Devletin memuru olmaktan çıkarır, hükümetlerin, yerel yöneticilerin memurları haline getirirsiniz. Bu nedenlerle iş güvencesi bizim kırmızı çizgimizdir.”ky:yenimesaj.com.tr

Haber Merkezi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL