OTOMOTİV

MAZDA “VISION” EN İYİ SEÇİLDİ

MAZDA “VISION” EN İYİ SEÇİLDİ

Rotary motorlu muhteşem spor otomobil Mazda RX-VISION, 31. Uluslararası Otomobil Festivali’nde “Yılın En Güzel Konsept Otomobili” ödülünü aldı. Mazda’nın uluslararası tasarım şefi Ikuo Maeda, Mazda’nın Avrupa tasarım direktörü Kevin Rice, Mazda Kuzey Amerika’daki meslektaşı Julien Montousse ve Mazda tasarımcısı Norihito Iwao ile birlikte Salı akşamı ödülü kabul etti.

Eylül ayındaki Otomobil Markaları Yarışması 2015’ten evine prestijli “Yılın Ekibi” ödülü de dahil üç ödülle dönen Mazda’nın küresel tasarım bölümü için başka bir onurlandırıcı ödül oldu. RX-VISION bu yıl Bentley Exp10 Speed 6, Peugeot Fractal ve Porsche Mission E ile birlikte aday gösterildi. Mazda’nın konsepti ise podyumu Porsche ile paylaştı.

Kasım ayındaki 2015 Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılan RX-VISION, Mazda’nın rekabetçi ruhunu ortaya koyuyor. Firmanın son konsept aracı, KODO – Hareketin Ruhu felsefesinin çarpıcı bir sunumu. Pürüzsüz bir şekilde akan orantılı hatları performansı hakkında fikir verirken Mazda’nın zengin önden motorlu, arkadan çekişli spor aracı mirasına da bir saygı göstergesi niteliğinde. Rotary aktarma organının kompaktlığı, kaportanın da daha alçak olması gibi bir çok karakteristik özelliğe imkan tanıyor. Markanın takipçileri, bu konseptin üretime girmesini dört gözle bekliyor.

RX-VISION, 31 Ocak’a kadar Paris’teki Hotel National des Invalides’te gerçekleştirilen Uluslararası Otomobil Festivali’nin konsept otomobil sergisinde görüntülenecek. Bunun yanında konsept ödülü de saf tasarım yaratıcılığı ve yükselişte olan trendlere sahip bir aracın oldu. Ödül, bu yıllık etkinlikteki motor sporları, mimari, moda ve tasarım dallarında uzmanlar ve meraklılardan oluşan bir jüri tarafından seçilen dört büyük ödülden biri.

Mazda RX-VISION: Teknik özellikler

Koltuk sayısı

2

Toplam uzunluk x genişlik x yükseklik (mm)

4,389 x 1,925 x 1,160

Aks Mesafesi (mm)

2,700

Motor

SKYACTIV-R

Aktarma organı düzeni

Ön motor, arkadan çekişli

Lastik boyutu (ön / arka)

245/40 R20 / 285/35 R20

Tekerlek boyutu (ön / arka)

20 x 9.5J / 20 x 11J

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL