BİLİM&TEKNİK

MAZDA “OTOMOBİL MOTORUNDA” SINIRLARI AŞTI!

MAZDA “OTOMOBİL MOTORUNDA” SINIRLARI AŞTI!

Mazda Motor tekniğinde sınırları aştı!

Mazda standında bu yıl Mazda 6’nın makyajlı versiyonu, yeni motor teknolojisi olan SkyActive-X motorları, Mazda VISION Concept ve Mazda KAI Concept modelleri tanıtılıyor.

Japon markanın 6 modeli bu yıl daha fazla premium bir iç mekanı kullanıcılarına sunacak. Yeni koltuklar, yeni motor teknolojileri, yeni sürüş dinamikleri, yeni aerodinamik detayları, daha sessiz iç mekan ve i-ACTİVESENSE güvenlik unsurları öne çıkan yenilikleri.

KAI CONCEPT VE VISION CONCEPT

Bu iki konsept model ise markanın gelecekte bizlerle nasıl modellerini tanıştıracağına örnek teşkil ediyor. VISION COUPE modeliyle marka “Yılın En Güzel Konsept otomobil” ödülünü almıştı. Dört kapılı gövdesi, basit tasarım çizgileri ve gövdedeki önemli unsurlarıyla markanın KODO tasarım felsefesini gösteriyor.

SKYACTİVE-X ENGİNE

Mazda’nın standındaki en büyük olay ise SkyActive-X motorları. Bu motorun en önemli özelliği dünyanın ilk sıkıştırma ateşlemesi kullanan ticari motor olması. Bu sayede motor yenilikçi bir ateşleme sistemiyle bizi tanıştırıyor, bunun da adı Spark Controlled Compression Ignition. Bu teknolojiyle birlikte motor çapraz ateşleme sayesinde dizel motorlardaki tüketim değerlerine benzinli motorları da ulaştırmayı hedefliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL