MuÄŸla İnfaz HakimliÄŸinin “Mehmet AÄŸar’ın kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesi” kararına itirazı deÄŸerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, AÄŸar hakkındaki “infazın durdurulmasına” karar verdi. Mahkeme, hakimliÄŸin kararına dayanak gösterilen İnfaz..
MuÄŸla İnfaz HakimliÄŸinin “Mehmet AÄŸar’ın kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesi” kararına itirazı deÄŸerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, AÄŸar hakkındaki “infazın durdurulmasına” karar verdi.
Mahkeme, hakimliÄŸin kararına dayanak gösterilen İnfaz Kanunu’nun 105/A Maddesi’nin 7. fıkrasının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne baÅŸvurulmasını da kararlaÅŸtırdı.
AÄŸar’ın avukatı Abdulkadir Toluç, müvekkilini daha önce mahkum eden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine baÅŸvurarak, “müvekkili hakkındaki infazın durdurulmasını” talep etti.
Toluç ayrıca, AÄŸar’ın “kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesine” gerekçe gösterilen, İnfaz Kanunu’nun ilgili maddesinin iptali için de Anayasa Mahkemesi’ne baÅŸvurulmasını istedi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında, AÄŸar’ın, daha önce mahkum olduÄŸu cezanın infazı sırasında, hakkında denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına karar verildiÄŸi belirtildi.
AÄŸar hakkında, geçen günlerde “AltındaÄŸ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın’ın 1993’te öldürülmesine” iliÅŸkin açılan dava hatırlatılan kararda, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun’un 105/A Maddesi’nin 7/b-c. fıkralarında belirtilen “soruÅŸturma ve kovuÅŸturma” ibaresinin Anayasa’ya aykırılığı dolayısıyla Anayasa Mahkemesi’ne baÅŸvurulmasına karar verildiÄŸi ifade edildi.
Kararda, AÄŸar’a iliÅŸkin infazın durdurulması talebi de kabul edilerek, “ileride telafisi mümkün olmayan zararların meydana gelmesini önlemek amacıyla hakkındaki infazın, Anayasa’ya aykırılık itirazı sonuçlanıncaya kadar durdurulmasına” karar verildiÄŸi belirtildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.