DIŞ HABERLER

MADURO: TÜRK ÜRÜNÜ ALIN!

MADURO: TÜRK ÜRÜNÜ ALIN!

Venezula Devlet Başkanı Nikolas Maduro halkına”Türk ürünleri alın“dedi

Venezula Devlet Başkanı Nikolas Maduro, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) üyelerini makamında kabul ederek, “Size buradaki kapılar açık. Her türlü işbirliğine varız. Ülkemizin ne ihtiyacı varsa öncelikle Türkiye’den karşılayacağız” dedi.

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB), Venezuela ve Kolombiya üzerinden Güney Amerika pazarına giriş yaptı.
Venezula Devlet Başkanı Nikolas Maduro başta olmak üzere önemli isimlerle bir araya gelen, 11 firmadan 18 ihracatçının katılımıyla oluşturulan ASHİB Sektörel Gıda Ticaret Heyeti, 200’ü aşkın firmayla ihracat anlaşması imzaladı.
ASHİB Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, “Latin Amerika ülkelerine ihracatta önümüzdeki 5 yılda 2 milyar dolarlık hedef koyduk.
Bu hedefe ulaşma konusunda devletimizin yol açıcı desteklerini bekliyoruz” dedi. ASHİB heyeti, iki ülkede ithalatçı firmalarla makarna, bakliyat, un, pirinç, peynir, konserve, meyve suları, zeytin, zeytinyağı, ayçiçeği yağı, elma, nar, çikolata, şekerleme, sos, bisküvi gibi ürün satışı için anlaşma imzaladı.

ASHİB Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, 11-20 Kasım tarihleri arasında Latin Amerika’ya gerçekleştirdikleri geziyi değerlendirdi.
Geçen yıl 2.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün ana pazarının Irak ve Ortadoğu ülkeleri olduğunu, bu bölgede yaşanan istikrarsızlıklar ve iç karışıklıklar nedeniyle yeni pazarlara açılmanın zorunlu hale geldiğini belirten Yamanyılmaz, “ASHİB olarak Ortadoğu pazarına alternatif oluşturmak üzere Afrika ve Amerika kıtasını hedefliyoruz. Latin Amerika ülkelerine ihracatta önümüzdeki 5 yılda 2 milyar dolarlık hedef koyduk” dedi.

Maduro’dan bakanlarına Türkiye talimatı

Venezuela ve Kolombiya’da görev yapan Türk büyükelçiler ve diplomatların ASHİB heyetinin başarılı görüşmeler yapması için büyük gayret gösterdiğini kaydeden Yamanyılmaz, “Venezuela’da bakan ve müsteşar düzeyinde temaslarımızın ardından Türkiye dostu ve Türk televizyon dizilerinin hayranı Devlet Başkanı Nikolas Maduro bizleri kabul etti.
Çok samimi ve sıcak bir karşılama oldu. Kabinedeki bakanların tamamına yakını bu görüşmede hazır bulundu. Bir saati aşkın toplantıda Türkiye ile karşılıklı ticareti konuştuk. Özellikle sanayi ve tarım ürünleri ortak komiteleri kurup, teknik destek sağlanması konusunda talepleri oldu. Sayın Maduro’nun ‘Size buradaki kapılar açık. Her türlü işbirliğine varız.HABERİN KAYNAĞI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL