DIŞ HABERLER

LİBYA’YA İLİŞKİN,RUS MÜZAKERE HEYETİ ANKARA’DA

LİBYA’YA İLİŞKİN,RUS MÜZAKERE HEYETİ ANKARA’DA

Libya’da oluşan siyasi ve askeri krize çözüm bulmak, yol haritasını belirlemek üzere Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin ve beraberindeki teknik heyet Ankara’ya geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet, Rus heyetle bir araya geldi. 

Libya krizine bir çözüm bulmak, yol haritasını belirlemek üzere Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin ve beraberindeki teknik heyet Ankara’ya geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet, Rus heyetle bir araya geldi. Masada ise Türkiye ve Rusya arasında Libya’da yaşanan Sirte krizi bulunuyor.

ANLAŞMA OLMAZSA…

Heyetlerin anlaşması ve yol haritasının çizilmesi halinde ilerleyen süreçte bakanlar düzeyinde görüşmelerin gerçekleşmesi bekleniyor. Ruslar daha önce de diplomatik ve askeri yetkililerden oluşan bir heyetle 13-14 Haziran tarihlerinde Ankara’da bulunmuştu ancak o görüşmelerde Sirte konusundaki anlaşmazlık giderilememişti. Bunun üzerine Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Türkiye ziyareti ertelenmişti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL