BİLİM&TEKNİK

LG’nin yeni amiral gemisi, G 4′ü duyuruldu!

LG’nin yeni amiral gemisi, G 4′ü duyuruldu!

LG -G4

LG’nin yeni amiral gemisi LG G4′ün teknik özellikleri ve fiyatı nasıl olacak?
Yaklaşık 2 ay önceki bu

haberimizde de belirttiğimiz LG G4′ün teknik özellikleri hakkındaki bilgilerde bazı değişiklikler meydana geldi.

Bildiğiniz gibi genel olarak güncelleme dışında LG’nin çok sevilen 2 modeli G2 ve G3 rakiplerine nazaran çok büyük satış rakamlarına ulaşamasa da, kullanıcılar tarafından çok beğenilmişti. (Şahsen ben de LG G2 kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum.)

İşte söylentilerin birleştiği LG G4′ün teknik özellik ve fiyat detayları.

Ekran

LG G2′de kullandığı FullHD ekranı geliştirerek G3 modelinde 2K ekrana taşımıştı. Her ne kadar 2K ekran çok beğenilse de batarya süresi bazında bir sex izle dezavantaj yakalıyordu. Ancak anlaşılan o ki bundan ders çıkarmayan LG, G4 modeli ile 2K’da kalacağı ya da FullHD’ye geri döneceği beklentilerini 4K ekran çözünürlüğe çıkaracak. 5.7″ büyüklüğünde olması beklenen G4′ün aslında 4K için çok erken davrandığını net bir şekilde söyleyebiliriz.

Performans

LG, G2 ve G3 modellerinde performans olarak muhadilleriyle yakın hatta belki de biraz daha iyi denilebilecek bir performansa sahipti. G4 modelinde ise yine 2015 yılı amiral gemi telefonlarının ortak noktası olacak olan 64 bit Snapdragon 810 ile gelmesi beklenen LG G4 bu konuda yapacağı optimizasyonlar önemli rol oynayacak. Adreno 430 grafik işlemci birimini kullanacak olan yeni modelin 4K çözünürlükteki ekrana ve kamera çekim kalitesi bakımından tam destek verebildiğini de belirtelim. Aynı zamanda 4GB RAM ile gelecek olan G4, RAM konusunda sıkıntı yaşamayacak gibi duruyor.

LG G4 için konsept çizimdir. Şu anda LG G4′ün görüntüsüne ait herhangi bir görsel bulunmamaktadır.

Dizayn

Dizayn olarak G3′e benzemesi beklenilen LG G4 modelinde daha zarif rütuşlar ve daha kaliteli bir malzeme kullanılması bekleniyor. Bilindiği gibi G3 modeli çok şık görünse de metal görünümlü plastik arka kapak kullanımı biraz Doğan görünümlü Şahin muhabbetine benzemişti. Bu konuda iki farklı görüş bulunmakta. Bir kısım arka kapağın tekrar çıkarılabilir şekilde olacağı ve bu sebepten ötürü plastik kullanımına devam edeceği yönünde. Diğer bir görüş ise tam premium hissi için bu sefer aliminyum gövde kullanıcağı ve bu sebepten ise arka kapağın sabit olacağı konusunda. Ayrıca G2 ve G3 modellerinde gittikçe incelen kenar boşlukları konusunda ise hiç kenar boşluğu olmayacak şekilde ayarlanmış bir ekranla beraber (yani 1mm’den az) bir önyüz tasarımı ile karşımıza çıkacağı söyleniyor.

Aynı zamanda su ve toza karşı dayanıklı özelliğine de kavuşması beklenen G4′teki en farklı değişiklik ise G Pen olacak.

G Pen tıpkı Samsung Note serisinde olan S Pen gibi işlevsel bir stylus kalem olacak. LG G4′ün kutu içeriklerinden biri olması olarak beklenen özelliğin güzel bir avantaj olacağını düşünmekteyim.

Batarya

LG G2 aslında batarya olarak rakip telefonlara göre 3000mAh bataryasıyla daha uzun bir kullanım süresi sunduğunu düşünmekteyim. (En azından benim deneyimlerim bu şekilde.) Ancak G3 modeli ile 3000mAh olan bataryayı yükseltmesi gerekirken bir değişiklik yapmaması şaşkınlıkla karşılanmıştı. Hem de 2K gibi batarya canavarı bir ekrana geçmesiyle batarya performansı bakımından (Her ne kadar optimize ettik, işlemci daha az kullanım yapıyor artık falan deseler de) çok geride kalan bir görüntü çizmişti.

Şimdi ise 4K ekran denildiğine göre artık iyi seviyede bir batarya eklemesi beklenen LG’nin G4 modeli için 3500-4000mAh arasında bir batarya kapasitesi ile gelmesi söylentiler arasında. G2′deki ve G3′teki 3000mAh batarya büyüklüğünü kendi çalışmaları sonucunda normalde olması gereken kalınlıktan çok daha ince tutan firma aynı çalışmayı da daha büyük batarya için yapacağı düşünülüyor.

Kamera ve Hafıza

Kamera konusunda da G serisiyle iddiali telefonlar arasında yer alan LG özellikle kamera teknolojileri açısından bir adım önde gidiyor diyebiliriz. Bu açıdan güzel bir seçenek olan G serisinin yeni üyesinde 20.7MP 4K video kayıt özellikli bir arka kamera dahil olacak. Ayrıca optik görüntü sabitleme, çift flaş ve lazer otofokus gibi önemli özelliklerinin biraz daha gelişmiş halinin kullanılması beklenen G4′te 5MP ve FullHD video kayıt özellikli ön kamera bekleniyor. 2014 yılı ile popüler olan özçekim konusunda da yeniliklerle gelmesi beklenen ön kameranın birçok telefonda ön plana atılan “geniş açılı” özelliği ve çekim kolaylıkları ile beraber geleceği söylentiler arasında.

Hafıza konusunda ise 32GB ve 64GB kapasiteli ve arttırılabilir hafızalı modellerine sahip olacak.

LG G4 için konsept çizimdir. Şu anda LG G4′ün görüntüsüne ait herhangi bir görsel bulunmamaktadır.

Yazılım ve Diğer G4 Modelleri

Yazılım bazında Optimus UI adında sade bir arayüzü kullanan LG’nin G4 modelinde Android 5.0 Lollipop ile ve 5.0 ile gelen materyal arayüze ayak uyduracak şekilde yeni bir arayüz ile gelmesi bekleniyor. LG Health, Smart World, On-Screen Phone ve QuickMemo+ gibi uygulamalarının da geliştirilerek sunulacağı yeni modelinde yeni ek özellikler sunulan uygulamaların da geleceği beklentisi bulunmakta.

Diğer G4 modelleri olarak Mini, Lite, S , Beat gibi daha uygun modellerinin de çıkarması beklenen LG firması G4 Mini modelinde ise Z3 Compact’ta olduğu gibi diğer mini modellerinden farklı olarak teknik özellikler bakımından değil, sadece ekran boyutu tarafında küçülmeye gideceği söyleniyor.

Çıkış Tarihi ve Fiyatı

LG G4 modelinin çıkış tarihi olarak Mayıs 2015 olarak bekleniyor. Hatta bazı söylentiler 10-20 Mayıs arasında olacağı yönünde.

Fiyat olarak ise $600 civarlarında bir fiyat beklentisi sunan G4 hakkında 2015 yılıyla beraber gittikçe netleşen teknik özellik, fiyat ve görüntüleri takip etmeye devam edeceğiz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL