Yaşam

KURBANLIKLAR PAZARA İNİYOR!

KURBANLIKLAR PAZARA İNİYOR!

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla,Kurbanlık fiyatları belli olmaya başladı.

Kurban Bayram’ına 36 gün kalırken İstanbul’da kurbanlık fiyatları belli oldu. İstanbul’da bu yıl büyükbaş kurbanlıkların kilogram fiyatı 26 liradan başlayacak.

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, İstanbul’daki kurbanlık fiyatlarının kilogram fiyatlarını açıkladı. ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yücesan, Kurban Bayram’ına 36 gün kala yaptığı açıklamasında büyükbaş kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 10-15 yükselmesini beklediklerini belirterek, “Bu yıl büyükbaş kurbanlıkların kilogram fiyatları İstanbul’da 26 liradan başlayacak” dedi.

Yücesan AA muhabirine yaptığı açıklamasında Kurban Bayramı’nda Türkiye genelinde 800 bin-bir milyon aralığında büyükbaş, 2,5-3 milyon küçükbaş hayvanın kurban edildiğini kaydederek halihazırda Türkiye’nin yeterli stokunun bulunduğunu, mevcut hayvan varlığının fazlasıyla yetebileceğini bildirdi.

İstanbul’da bu yıl 80 bin civarında büyükbaş, bir milyona yakın da küçükbaşın kesileceğini açıklayan Yücesan, henüz İstanbul için sevkiyatların başlamadığını ancak belediyelere ve özel kesim yerlerine satış için çok sayıda talep geldiğini, bu durumun da hayvan sayısının yeterli olduğunu gösterdiğini anlattı.

KURBANLIK FİYATLARI YÜZDE 10-15 ARTTI

Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 10-15 yukarıda olduğunu ifade eden Yücesan, “Geçen yıl kurbanlık canlı büyükbaşların kilogram fiyatları 22-23 lira civarından başlıyordu. Bu yıl büyükbaşta kilogram fiyatları 26 liradan başlayacak. Yıllık enflasyonun yüzde 15,7 olduğunu düşünürsek artışın enflasyondan düşük olduğunu söyleyebiliriz.” diye konuştu.

Küçükbaşta da geçen yıla göre yüzde 10-15 artış yaşanmasını beklediklerini aktaran Yücesan, “Karaman Anadolu koyununun kilogramının 23-24 liradan, kıvırcık koyunların ise 24-25 liradan satışa çıkması bekleniyor. Ancak hem büyükbaşta hem de küçükbaşta bu fiyatlar beklenen rakamlar. Arz fazla olursa rakamların geçen yılla aynı seviyelere inmesi mümkün olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL