FATSA HABERLERİ

KÖY VE MAHALLE OKULLARI GERİ GELİYOR

KÖY VE MAHALLE OKULLARI GERİ GELİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Köy okullarının yeniden açılmasına karar verdi.Kapatılması büyük tartışmalara neden olan köy okulları yeni açılacak.konuya ilişkin genelge valiliklere gönderildi.

Tek öğrenci de olsa köy okulu açılacak. Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın ilkokul açılacak. Okul pansiyonlarının açılışında aranan öğrenci sayısı da 50’ye düşürüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın ilkokul, en az 5 çocuk bulunması halinde ana sınıfı açılacak. Özel eğitim ana sınıfı, ana sınıfı ve uygulama sınıflarının dersliklerinin binanın giriş katında güneş alan bölümde bulunması şartının sağlanamadığı durumlarda, havalandırmanın sağlandığı diğer katlarda da ana sınıfı ve uygulama sınıfı açılabilecek. Okul pansiyonların açılışında aranan öğrenci kapasitesi şartı 100’den 50’ye düşürüldü. Böylece daha fazla öğrencinin pansiyonlardan yararlanmasına imkan sağlandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL