HUKUK&POLİSİYE

KAVALA’YA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI!

KAVALA’YA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI!

15 Temmuz darbe girişimi ve Gezi Parkı olayları organizetörü olarak yargılanan Osma Kavalaya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.32 sene hapis yatacak.

15 Temmuz darbe girişimi ile Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada yargılanan Osman Kavala, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’ya, TCK’nın 312/1 maddesi gereğince “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, sanığa verilen toplam ceza süresi ve infaz koşullarını dikkate alarak Kavala’nın bu suçtan hükümle beraber tutuklanmasına hükmetti.

Osman Kavala hakkında, TCK’nın 312/1 maddesinden ceza verildiğine vurgu yapan mahkeme heyeti, bu nedenle sanığın, “mala zarar verme”, “Nitelikli mala zarar verme” tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma”, “İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme”, “Nitelikli yağma”, “Nitelikli yaralama” suçlarından hüküm kurulmasına yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Kavala’nın “Siyasal ve askeri casusluk” suçundan her türlü şüpheden uzak, tam bir kanaat uyandıran kesin ve yeterli bir delil bulunmaması nedeniyle beraatine hükmederek bu suçtan tahliyesini kararlaştırdı.haberin devamı…..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL