SİYASET HABER'LERİ

İNCE:TÜRKİYE’NİN VİZYONU ORTADOĞU ÇÖLLERİ OLAMAZ!

İNCE:TÜRKİYE’NİN VİZYONU ORTADOĞU ÇÖLLERİ OLAMAZ!

Muharrem İnce: Türkiye’nin Vizyonu Ortadoğu çölleri olamaz!

Gümülcine’deki temaslarının ardından Bulgaristan’a geçerek Türk ve Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Kırcaali kentinde iftara katılan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Türkiye’nin yönü Orta Doğu çölleri olamaz, Avrupa Birliği’dir” dedi

İnce, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda Türkiye’nin gerildiğini,  daraldığını ve bu yüzden özgürlüklerini geri istediklerini belirtti. “En büyük  projem huzur” diyen İnce, gelecekte sağ-sol, Türk-Kürt diye ayrım olmayacağını,  81 milyonun bir olacağını vurguladı.  “Türkiye’nin yönü Orta Doğu çölleri olamaz, Avrupa Birliği’dir” ifadesini kullanan İnce, her yerde gördüğü bu değişim  rüzgarını Kırcaali’de de gördüğünü dile getirdi.
Parti üstü, vizyon sahibi bir cumhurbaşkanı olacağını anlatan İnce,  konuşmasına şöyle devam etti: “Sizler başka bir ülkenin, Bulgaristan’ın vatandaşısınız. Sizin  göreviniz Bulgaristan’ı kalkındırmak, vergi ödemek, ülkenin kurallarına uymaktır.  Bulgaristan’ı gelişmiş ülkelerin düzeyine çıkarmak için çalışmalısınız ama bunu  yaparken yönetimine ortak olmalısınız. Bulgaristan vatandaşısınız ama Türk ve  Müslümansınız. Benim amacım sizi Türkiye’nin sıcak siyasetinin içine çekmek  değil, sizinle hasret gidermek, dertleşmektir. Türkiye’nin sıcak siyasetin içinde  olmayın zaten. Türkiye’de her şeyi böldüler, sizi de bölmeye çalışıyorlar ama  bölünmeyin.”

Kırcaalililerin Türkiye’de okuyan çocukları olduğunu söyleyen İnce,  “Fizik öğretmeni ve cumhurbaşkanı adayı olarak size bir söz veriyorum; iki yıl  içinde hiçbir gencimizi hiçbir tarikat yurduna muhtaç etmeyeceğim.” diye konuştu.

İnce, konuşmasına, “Hepinizi 24 Haziran’dan sonra geldiğinizde Çankaya köşkünde bekliyorum” sözleri ile tamamladı.


Kardeş belediyelerin arasındaki işbirliği

Bulgaristan Türklerinin yoğun olarak katıldığı muhalefet Hak ve  Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) seçilen Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz,  2015’te Edirne, 2017’de ise SilivriBelediyesi ile kardeşlik ilişkisi kurulduğunu  söyledi.

Kırcaali’nin yüreğinin Balkanların yüreği ile birlikte attığına işaret  eden Aziz, Kırcaali’nin sadece Bulgaristan, Balkanlar çapında değil, tüm  Avrupa’nın çerçevesinde hoşgörü başkenti olarak bilindiğini, bunun Türk,  Müslüman, Hristiyan ve diğer tüm Kırcaali halkının ortak başarısı olduğunu dile  getirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Kırcaali ile Edirne  arasındaki kardeşlik köprüsünün gittikçe daha da sağlam olduğunu, iki halkı  birbirine yaklaştırdığını kaydetti. Gürkan, bu güzel geleneğin geleceğe  aktarılması şart olduğunu vurguladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Kardeşlik, birlik ve  demokrasi” sloganı ile düzenlenen iftarın hayırlı olduğunu belirterek, “Geçmişi  değiştirme şansımız yok ama geleceği inşa etmek ve korumak bizim elimizdedir”  dedi.

HÖH partisinin himayesinde düzenlenen iftarın başında ülkenin eski  Başmüftüsü Fikri Salih dua okudu. Yoğun katılımın olduğu iftar sofrasında Muharrem İnce ile HÖH Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karadayı yan yana oturdu.  İftara İnce’nin heyetinde yer alan CHP milletvekilleri ve parti yöneticileri de katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL