SAMSUN&BÖLGE

İlker Başbuğ Samsun’da

İlker Başbuğ Samsun’da

Eski genelkurmay başkanı,İlker Başbuğ Bazı ziyaretlerde bulunmak maksadıyla Samsun’na gedi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Havza’ya gelerek Havza Atatürk Evini ziyaret etti.
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz karşıladılar.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ziyarette Başbuğ’a Havza’ya ve Atatürk’ün Havza’da ki çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ daha sonra CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile birlikte Atatürk Evini gezerek Atatürk Evi yetkililerinden bilgiler aldı.
Ziyaret sonunda Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ anı defterini imzaladı. Başbuğ deftere; “ 25 Mayıs 1919 günü Mustafa Kemal Atatürk’ün geldiği Havza’yı ziyaret etmekten büyük mutluluk duydum. Havza, Kurtuluş Savaşı’nın ilk başlangıç yerini oluşturması açısından tarihi öneme haiz bir şehrimiz. Özellikle, Atatürk’ün Havza’da kaldığı Mesudiye Otel’inin güzel şekilde müzeye dönüştürülmesi de çok güzel olmuş. Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız.” Yazdı.
Ziyaret sonrası Başbuğ, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’e teşekkür ederek Samsun’a hareket etti.
Ziyaret ile ilgili olarak Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ilçe tanıtımı açısından ziyaretin önemli olduğunu belirterek; “Sayın Başbuğ ilçemizde Atatürk Evini ziyaret etti. Kendisine Atatürk’ün burada yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdik. İlçe tanıtımı açısından olumlu bir ziyaret oldu.” Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL