Hindistan, Amerikaya rağmen, S400 füzesi alacak Hindistan’da savunma alımlarından sorumlu konseyin, ABD’nin yaptırım tehditlerine rağmen, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemlerinin sevkiyatına yönelik anlaşmayı onayladığı aktarıldı Times of India’nın bir..
Hindistan, Amerikaya rağmen, S400 füzesi alacak
Hindistan’da savunma alımlarından sorumlu konseyin, ABD’nin yaptırım tehditlerine rağmen, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemlerinin sevkiyatına yönelik anlaşmayı onayladığı aktarıldı
Times of India’nın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Hindistan’da savunma alımlarından sorumlu konsey, Rusya’dan S-400 sevkiyatına ilişkin anlaşmaya onay verdi. Kaynak “S-400 anlaşması, şimdi netlik kazanması ve nihai onay için Maliye Bakanlığı’na ve başbakanın yönetimindeki Kabine Güvenlik Komitesi’ne gönderilecek” ifadelerini kullandı. Hindistan Savunma Bakanı Nirmala Sitharaman, Yeni Delhi ve Moskova’nın S-400 sevkiyatına yönelik müzakerelerde sona yaklaşıldığını söylemişti.
ABD, S-400 satın alması halinde Hindistan’a yaptırım uygulamakla tehdit etmişti. Türkiye de ABD’nin benzer tehditlerine rağmen sistemlerden vazgeçmemişti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.