GENEL

Güvenlik paketi ,Anayasa mahkemesine gider

Güvenlik paketi ,Anayasa mahkemesine gider

anayasa

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, iç güvenlik yasa paketi kabul edilirse suretle Anayasa Mahkemesine götüreceklerini belirterek, daha önce götürdükleri yasaları Mahkemenin iptal ettiğini hatırlattı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri ve beraberindeki heyeti Mecliste kabul etti. Kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Piri, Türkiye ile ilgili ilk raporunu hazırlayacağını söyledi. Hali hazırda hükümet ve muhalefet yetkilileriyle görüştüğünü belirten Piri, Avrupa Birliği (AB) katılım süreci hukuk üstünlüğü ve demokratik reformların önemli olduğunu vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise partilerinin AB konusundaki görüşlerini ifade ettiklerini aktardı. Hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığına dikkat çeken Hamzaçebi, demokratik reform altında yürüyen bir şeyin olmadığını söyledi. Aksine zamanında atılan adımlardan geriye gidiş olduğunu belirten Hamzaçebi, AB’ye tam üyeliğin gerçekleşmesini arzu ettiklerini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu’nun HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik açıklamalarının sorulması üzerine Hamzaçebi, şu anda TBMM’de iç güvenlik yasa paketi olduğunu hatırlattı. Bir hukuk devletinde olmaması gereken düzenlemleri içerdiğini anlatan Hamzaçebi, valilere gözaltı yetkisi verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Mal varlığına el koyma gibi birçok düzenleme içerdiğini dile getiren Hamzaçebi, bunun hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığından çok büyük bir sapma olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL