BİLİM&TEKNİK

Gigabyte hızlı geliyor

Gigabyte hızlı geliyor

gbayt

Küçük ölçekli bir Android’li telefon üreticisi olan ve geçtiğimiz yıl Kasım ayından beri yeni model duyurmayan Gigabyte, beş yeni Android’li akıllı telefonunu duyurdu.

Ağırlıklı olarak anakart olmak üzere donanım üreten Tayvanlı Gigabyte, aynı zamanda küçük ölçekli bir Android’li akıllı telefon üreticisi. Şirketin Türkiye pazarında da bazı giriş-orta seviye modelleri yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Kasım ayından beri yeni model duyurmayan Gigabyte, kısa süre önce beş yeni Android’li akıllı telefonunu duyurdu.
GSmart serisine eklenen yeni modellerden GT4; 4 inçlik 480 x 800 piksel çözünürlüklü ekranla geliyor. 2 çekirdekli MediaTek işlemciye sahip giriş seviye cihazın 5 megapiksel arka kamerası bulunuyor.

Arty A3 modeli 1.3 GHz hızındaki MediaTek işlemci, 5 inçlik 960 x 540 piksel ekran, 1 GB RAM, 4 GB dahili depolama kapasitesi, 2000mAh batarya özelliklerine sahip. Çift çekirdekli Mika M2 ise yine 5 inç ekran, Arty A3 ile aynı işlemci, 8 GB dahili depolama alanı, 1GB RAM ve 13 megapiksel arka kamera özellikleri ile dikkat çekiyor.

GX2′de işlemci modülünde MediaTek terk edilerek Qualcomm markasına yer verilmiş. Qualcomm Snapdragon 400 işlemcili modelde 5 inç, 1080p ekran bulunuyor. Diğer özellikler ise 13 megapiksel arka kamera, 2200 mAh batararya ve 135 gramlık bir hayli düşük seviyedeki ağırlık.

Tanıtılan beşinci modele gelindiğinde nispeten güçlü bir modelle karşılaşıyoruz. Guru adını alan modelin 1.5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli MediaTek işlemcisi, 2GB RAM, 32 GB dahili depolama, 13 megapiksel arka kamera, 3000mAh batarya gibi özellikleri bulunuyor. Tüm modeller Android 4.4 KitKat’a yükseltilebilir şekilde geliyor.

Tarihi bilinmemekle birlikte tüm yeni modellerin Türkiye pazarında satışa sunulması bekleniyor.kaynak:amkspor.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL