BİLİM&TEKNİK

GazAntep Yaptı!

GazAntep Yaptı!

GaziAntep yaptı!

Gaziantep’te ilkokulu bitirdikten sonra çırak olarak atıldığı iş hayatında 22 yıl önce kendi firmasını kuran iş adamı Kemal Özer, 6 yıllık Ar-Ge çalışmasının ardından ürettiği “Antep fıstığı çıtlatma makinesi”ni Çin’e ihraç etmeye hazırlanıyor.

Özer, günlük 5-10 ton ürünü el değmeden işleyerek fıstıkçıların yüzünü güldüren makineyi 6 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının ardından büyük emekler vererek ürettiğini belirterek, uzun süredir talep gelmesine rağmen makineyi yurt dışına satmadığını anlattı.
Tamamen kendi üretimleri olan fıstık çıtlatma makinesini şimdiye kadar hep yurt içine sattıklarını dile getiren Özer, şöyle devam etti: “Talep geliyordu ama biz önce kendi ülkemizi düşündük, kabul etmedik.
İspanya’ya yakın zamanda 2 tesis kurduk, fıstık kırım ve kavlatma tesisi. Diğer fıstık makinelerini çeşitli ülkelere ihraç ediyorduk ama çıtlatma makinesini vermiyorduk.
Geçen yıl Çin’den gelen bir firmayla anlaştık. Herkes Çin’den makine getirir, biz Çin’e ihracat yapan bir firma olduk. Dünyaya makine, teknoloji satan Çin’e biz Gaziantep olarak makine gönderdik. Oradaki 2 ayrı firma için fıstık kavlatma, kırım, kavurma tesisi yaptık. Son olarak yeni bir firmayla da fıstık çıtlatma makinemiz için anlaştık.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL