EKONOMİ

GABAR DAĞINDA PETROL SEVİNCİ!

GABAR DAĞINDA PETROL SEVİNCİ!

 

Gabar dağında zengin patrol damarı bulundu.günlük Petrol üretimi 5000 bin Varil

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi Başkanı Oğuzhan Akyener, ‘Keşfi yapılan sahada sadece 4 kuyuda günlük 5 bin varillik üretim yapılıyor. Bu üretim Türkiye’deki ortalama kuyu üretim verilerinin üzerinde.” dedi.

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) Başkanı Oğuzhan Akyener, Gabar Dağı’ndaki 150 milyon varillik net petrol rezervi keşfinin Türkiye için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, bu keşfin Türkiye’nin cari açığının giderilmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

Akyener, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği, terörden temizlenen Gabar Dağı’nda keşfedilen 150 milyon varillik net petrol rezervine sahip yeni sahaya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Keşfi yapılan sahada 4 kuyuda günlük 5 bin varillik üretim yapıldığını ve kuyu sayısının artırılması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Akyener, “Bu, kuyu başına 1250 bin varil ediyor. 1000 varilin üzerindeki bu üretimler şayet stabil ise Türkiye’deki ortalama kuyu üretim verilerinin çok üzerinde olan rakamlar.” ifadelerini kullandı.

Haberin devamı için tıklayın.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL