SAMSUN&BÖLGE

FINDIK ÜRETİCİSİ HÜKÜMETTEN YÜKSEK FİYAT BEKLİYOR

FINDIK ÜRETİCİSİ HÜKÜMETTEN YÜKSEK FİYAT BEKLİYOR

 

Fındık üreticisinin gözü kulağı hükümetten gelecek haberde.!

Fındık için yeni hasat zamanı yaklaşırken üreticiler fındıkta TMO’dan yüksek fiyat bekliyor. Peki fındık fiyatları bugün ne kadar? İşte güncel fındık fiyatları…

YÜKSEK FİYAT BEKLENİYOR!

Fındık için yeni hasat zamanı yaklaşıyor. Tarım ve Orman İl Müdürleri fındıktan geçimini sağlayan illerde rekolte çalışması başlatırken üreticiler de yeni hasat öncesi TMO’dan yüksek fiyat bekliyor. Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamasında yıllık ortalama 10 bin ton fındık rekoltesine sahip olan ilçede rekoltenin bu yıl yüzde 30 civarında artmasının beklendiğini söyleyerek “Üreticinin alın terinin karşılığını alması için uğraşıyoruz. Eğer, fındık değerini bulursa, durağanlaşan ekonomi de biraz canlılık kazanır.” ifadelerini kullandı.

“TMO fındık alımı yapar da iyi bir taban fiyat belirlerse, piyasa fiyatları da TMO’nun alım fiyatlarına göre şekillenir.” açıklamasında bulunan Türkoğlu, şöyle konuştu:

“Dolayısıyla fındık üreticisi piyasaya ezdirilmemiş olur. Doğu Karadeniz’de rekolte durumu da tabii fındık fiyatları açısından belirleyici olacak. Eğer, rekolte Doğu Karadeniz’de de yüksek olursa, fındık taban fiyatları istediğimiz rakamlara ulaşmayabilir. Aldığımız bilgiler, Doğu Karadeniz’de de rekoltenin yüksek olduğu şeklinde. İnşallah, arza karşılık talep yüksek olur da ürünümüz istediğimiz rakamlara ulaşır hem bizim bölgemizdeki hem de Doğu Karadeniz’deki üreticiler mutlu olur. İnşallah, ihracata bağlı olarak talep de artar ve artan rekolte fiyat düşüşüne sebep olmaz. Üreticinin alın terinin karşılığını alması için uğraşıyoruz. Eğer, fındık değerini bulursa, durağanlaşan ekonomi de biraz canlılık kazanır.”

FINDIK FİYATLARI NE KADAR!

 

5 TEMMUZ günü itibarıyla bugün fındık illeri ve ilçelerinde bulunan fındık borsalarında kabuklu fındık fiyatı en yüksek 18,50 liradan işlem görüyor. Fındık borsalarındaki fındık fiyatları şu şekilde:

Fatsa fındık fiyatı: 16,70 TL

Giresun fındık fiyatı : 18,10 TL

Kocaeli fındık fiyatı: 17,70 TL

Ordu fındık fiyatı : 16,90 TL

Sakarya fındık fiyatı: 18,50 TL

Samsun fındık fiyatı : 17,10 TL

Trabzon fındık fiyatı : 16,20 TL

Akçakoca fındık fiyatı:17,50 TL

Çarşamba fındık fiyatı : 17,00 TL

Düzce fındık fiyatı: 17,40 TL

Terme fındık fiyatı: 17,10 TL

Ünye fındık fiyatı: 16,80 TL

Zonguldak fındık fiyatı: 17,50 TL

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL