SAMSUN&BÖLGE

FINDIK TOPLAMA BAŞLADI.TABAN FİYAT BELİRSİZ!

FINDIK TOPLAMA BAŞLADI.TABAN FİYAT BELİRSİZ!

Batı karadeniz ve doğu karadeniz’de 2021 yılı fındık toplaması başladı.Taban fiyat belirsiz!?

Trabzon’da sahil kesiminde (0-250 metre arası rakım) 7 Ağustos 2021, orta kesiminde (25 1-500 metre arası rakım) 12 Ağustos, yüksek kesiminde (500 metre ve üzeri rakım) yerde 20 Ağustos tarihlerinde fındık hasadının başlamasına karar verilmişti.

Alınan karar doğrultusunda Trabzonlu fındık üreticileri bahçelerine girmeye başlarken, fındık üreticileri fındığı toplayacak kimse bulamadıklarından yakındı.

Fındık toplamanın zorluğuna işaret eden fındık üreticileri, havaların bugünlerde aşırı sıcak olması münasebetiyle güçlükle hasat yaptıklarını söyledi. Fındığı toplamak için 150-200 TL yevmiye istendiğini kaydeden fındık üreticilerinden Ömer Kolcu, ‘Fındık toplamak zor.

Havalar çok sıcak, eleman yok. Vatandaş fındık toplamaya pek gelmiyor, eskisi gibi işçi bulamıyoruz. Fiyatı zaten maliyetini kurtarmıyor. Toplamak için 150-200 TL yevmiye istiyorlar. Fındığımızı 25 TL’ye de satsak bile maliyetini karşılamıyor. Fındık en az 30 TL’nin üzerinde olmalı ki üretici cebine bir şeyler koysun’ dedi.

Bahçesindeki fındığı toplamaya çalışan Canan Kazaz da ‘Çoluk çocuk fındık toplamaya çalışıyoruz. 5-6 günde toplamayı bitiririz diye düşünüyorum. Daha sonra harmanda kurutma işlemine geçeceğiz. Fındığa geçen sene verilen fiyat pek iç açıcı değildi; bu sene 35-40 TL olsun’ diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL