Bakan dönmez, yerli teknolojide güzel haberler almaya devam edeceÄŸiz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Twitter hesabından, Lityum Karbonat’ın kullanım alanlarının anlatıldığı 1 dakikalık video paylaÅŸtı. Enerji ve Tabii..
Bakan dönmez, yerli teknolojide güzel haberler almaya devam edeceğiz.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Twitter hesabından, Lityum Karbonat’ın kullanım alanlarının anlatıldığı 1 dakikalık video paylaÅŸtı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’de üretilen lityum yardımıyla elektrikli araçlar, tablet, telefon gibi tüm akıllı teknoloji bataryalarında atak baÅŸlatacaklarını bildirdi.
Bakan Dönmez, “ÜrettiÄŸimiz #YerliLityum ile elektrikli araçlar, tablet, telefon baÅŸta olmak üzere tüm akıllı teknoloji bataryalarında büyük bir atak baÅŸlatacağız. Yerli teknolojilerde güzel haberler almaya devam edeceÄŸiz.” ifadelerini kullandı.
EskiÅŸehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi’nde yüzde 100 yerli Ar-Ge ile rafine bor üretimi esnasında ortaya çıkan sıvı atıklardan lityum üretilecek. Bu yöntemle lityum üretiminin Eti Maden’e özgü ve dünyada bir ilk olma özelliÄŸi bulunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.