Yaşam

EVLİLİK KREDİSİNE BAŞVURAN KİŞİ SAYISI BELLİ OLDU!

EVLİLİK KREDİSİNE BAŞVURAN KİŞİ SAYISI BELLİ OLDU!

Evlenmek için Evlilik fonuna başvuranların sayısı belli oldu

Tekirdağ’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na şu ana kadar 2 bin 914 çiftin başvurduğunu açıkladı. Bakan Göktaş aynı zamanda, “TÜİK’in 2023 yılına ilişkin evlenme ve boşanma istatistiklerine göre geçen yıl evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı 2022 yılına göre biraz düşmüş” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı,Mahinur Özdemir Göktaş , çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Tekirdağ’a geldi. Tekirdağ’da basınla buluşan Bakan Göktaş, projelerle ilgili açıklamada bulundu.

TÜİK’in 2023 yılına ilişkin evlenme ve boşanma istatistiklerini yayımladığını belirten Göktaş, “Buna göre, geçen yıl evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı 2022 yılına göre biraz düşmüş durumda. Bu veriler bizim için çok önemli. Bu veriler ışığında sosyal politikalarımızı sürekli güncelliyoruz, yeniliyoruz. Ülkemizde evlenme ve boşanma ile ilgili son istatistikler tüm dünyadakine benzer bir seyir izliyor. Bu nüfusun yaşlanması ve nüfus artış hızının düşmesiyle ilgili son verilerle beraber değerlendirilmesi gereken bir durum. Pek çok ülkede bu konuyla ilgili çalışmalarda artış olduğunu görüyoruz” dedi.samsunhaberci.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL