SİYASET HABER'LERİ

ERDOĞAN’DAN İŞİD YORUMU

ERDOĞAN’DAN İŞİD YORUMU

ERDOĞAAN

Erdoğan’dan IŞİD’e operasyona ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM toplantıları için gittiği New York’ta PBS’in ünlü
IŞİD’e yönelik hava saldırıları için “Müdahalenin bir boyutu, mücadelenin tamamı değil” diyen Erdoğan, örgütün bölgeden silinebilmesi için Irak ve Suriye’nin birlikte düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, halifelik ilan edip kendisini İslam Devleti olarak sunan IŞİD’in bir devlet olmadığını vurgularken, “Kimse onlara devlet demiyor. Hayır devlet değiller. Bu kabul edilemez. Bu bir terör örgütüdür. Onlar kendilerini istediği gibi tanımlayabilirler ama bu bizim onları öyle kabul edeceğimiz anlamına gelmez” dedi.

Erdoğan IŞİD’e karşı koalisyon ve hava harekâtları üzerinden geliştirilen stratejinin de eksik olduğunu vurgularken, “IŞİD bataklığının kurutulması için Irak ve Suriye’ye birlikte bakılmalı. Bataklığın bir ayağı Suriye’de bir ayağı Irak’ta. Bu bataklığın buralardan tamamen temizlenmesi gerekiyor” dedi.

“Türkiye üzerine düşeni yapacak”

Türkiye’nin IŞİD’le mücadeleye desteğini de yineleyen Cumhurbaşkanı, “IŞİD saldırısıyla Musul’da yaşananlar şimdi de Kobani’de yaşanıyor. Hava saldırıları müdahalenin bir boyutu, mücadelenin tamamı değil. Türkiye deneyimi çerçevesinde IŞİD ile mücadelede üzerine düşeni yapacak” dedi.

İKİNCİ AÇIKLAMA: HER TÜRLÜ DESTEK VERİRİZ

BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Evi’ne girişinde basın mensuplarının ABD’nin IŞİD operasyonuyla ilgili sorularını yanıtladı. Bunu olumlu bulduklarını, ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Bunun tabii, böyle bir olup ondan sonra şöyle ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düşünüyorum. Bu yol haritasınının kararlılıkla sürdürülmesi gerekir. Özellikle bölgedeki bu terörle mücadelenin bir ortak mutabakat içerisinde yürümesi gerektiğine inanıyorum.”

“Üzerimize düşen neyse…”

Erdoğan bu noktadan sonra Türkiye’nin katkısının ne olacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Bunları aramızda kendileriyle de görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Ona göre üzerimize düşen görev neyse, terörle mücadelede bunu yapmaya, tabii ki biz de üzerimize düştüğü şekliyle adımlarımızı atacağız.”

Erdoğan Ankara’ya döndüğünde, atılacak adımların hükümet ile görüşüleceğini, kararın bundan sonra verileceğini dile getirdi.

Her türlü destek

Erdoğan Türkiye’nin adımlarının askeri operasyonu da kapsayıp kapsamayacağı şeklindeki bir soruya da “Katkımız askeri, siyasi her türlü desteği kapsar” yanıtını verdi. Al Jazeera

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL