GÜNDEM

ERDOĞAN: ZAMANI GELİNCE KAPILARI AÇARIZ!

ERDOĞAN: ZAMANI GELİNCE KAPILARI AÇARIZ!

 

Başkan Erdoğan Avrupa’ya  “zamanı geldiğinde, kapıları açarız” dedi

Başkan Erdoğan, 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde konuştu. AB’nin terör örgütüne verdiği desteğe sert tepki gösteren Erdoğan, ‘AB’nin sonu samimiyetsizliği ve ikiyüzlülüğü yüzünden gelecek. Kapıları açarız dediğim zaman tutuşuyorlar. Tutuşmayın, vakti saati gelince bu kapılar da açılır.’ dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

”Yeni kaymakamlarımıza görev yerlerinde ve tüm meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Kaymakam ifadesi yönetim sistemimizde temel devlet görevlerinden biridir. Kaymakam anayasamıza göre ilçelerde cumhurbaşkanı adına görev yapan en yüksek devlet görevlisidir. Kaymakamlık müessesi de Osmanlı Devleti’nden devralınmıştır.
Kaymakamlarımız bekar veya evli şoförün yanına oturmalı kamyonete erzak mı koyacak kışın kömür mü koyacak hepsini yüklemeli ev ev dolaşmalı. Kapıyı çalmalı veya içeriden gelen sese kulak vermeli. Kim geldi dendiğinde de kaymakam demeli. Kaymakam hemen kolileri veya kömürü odunu oraya indiri vermeli. Bununla siz cumhurbaşkanınızın orada gören gözü duyan kulağı olmalısınız.
”YEDİ DÜVEL SALDIRIYOR”
Uluslararası bir mücadelenin içindeyiz. Yedi düvel saldırıyor yedi düvele karşı dimdik ayakta duruyoruz durmaya devam edeceğiz. Bağıranlar konuşanlar bunların hiçbirinin sınırı var mı? Yok. 911 kilometre sınırı olan Türkiye olarak eğer taciz ediliyorsak buna karşı sessiz kalamayız duramayız. Gereken neyse onu yapmaya mecburuz. Yaptık yapıyoruz ve yapacağız.
”ÖNCE AYNAYA BAKIN”
2. Dünya Savaşı’nda 50 milyon kişinin ölümünden sorumlu olanların bize insanlık dersi vermeye kalkmalarını acı bir tebessümle karşılıyoruz. Ruanda’da 1,5 milyon insanı öldüreceksin bize insanlık dersi vermeye kalkacaksın. Önce aynaya bakın. Bizim tarihimizde böyle bir şey asla yok.
“GÜVENLİ BÖLGE BUGÜN GÜNDEMİMİZE GİRMEDİ”
2015’te G20 zirvesinde dünya liderlerine güvenli bölge teklifini sunduk. Suriye’de güvenli bölge bugün gündemimize girmedi. Güvenli bölge Obama döneminde gündemimize girdi.
“AB’NİN SONU BU SAMİMİYETSİZLİĞİ VE İKİYÜZLÜLÜĞÜ YÜZÜNDEN GELECEK”
Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu, Suriye’de uçuşa yasak bölge teklifi yapıyor. Biz bu teklifi Suriye’nin dört bir yanında yüzbinlerce masum insan, rejimin ve diğer güçlerin savaş uçaklarının bombardımanları altında can verirken gündeme getirmiştik. Oluk oluk kanın aktığı o günlerde kimse bu teklife dönüp bakmamıştı. Şimdi Türkiye, Suriye’yi terör örgütlerinden temizleyip asıl sahiplerinin dönüşüne hazır hale getirirken birden bu tür konular akla geliyor.
AB’nin sonu işte bu samimiyetsizliği ve ikiyüzlülüğü yüzünden gelecek. Avrupa’dan yükselen buram buram riyakârlık kokan sözlerin bizim nezdimizde zerre kadar kıymeti yoktur. Kapıları açarız dediğim zaman tutuşuyorlar. Tutuşmayın… Vakti, saati gelince bu kapılar da açılır. Haydi bakalım yüzbinleri bir de siz ağırlayın. Bu iş nasıl oluyormuş sizleri de bir görelim. Paranız var, güçlüsünüz ama Yunanistan’a 100 kişi gidince denizden hemen bizi telefonla arıyorsunuz. Ya burada 4 milyon var 4 milyon. Buna sesiniz çıkmıyor.
“TEHDİTLERİ KAYNAĞINDA ORTADAN KALDIRMA STRATEJİSİNE GEÇTİK”
Yıllardır gösterdiğimiz tüm çabalara rağmen Suriye krizi çözülmek bir yana DEAŞ adı altında bir örgütün de sahaya salınmasıyla iyice içinden çıkılmaz bir hale geldi. Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütlerinin bir süre sonra ülkemizi hedef almaya başladıklarını da gördük. Bir yandan sınır bölgelerimizdeki şehirlerimiz taciz edildi, diğer yandan büyük şehirlerimizdeki PKK ve DEAŞ canlı bomba eylemleriyle canımızı yaktı.
Tabii bu saldırıların son 6 yılda ülkemizde ardı ardına patlak veren bir çok hadisenin bir parçası olduğunu da biliyorum. Karşımızdaki bu tablo üzerine terörle mücadelemizde ve bağlantılı olarak bölge politikalarımızda köklü bir değişim kararı aldık. Ülkemize yönelen tehditleri sınırlarımızda ve sınırlarımız içinde değil, doğrudan kaynağında ortadan kaldırma stratejisine geçtik. Irak’tan Suriye’ye kadar Türkiye’ye yönelik terör saldırılarının yaşandığı her yerde bu doğrultuda kritik adımlar attık.
“TERÖRİSTLERDEN ETKİSİZ HALE GETİRİLENLERİN SAYISI 795’İ BULDU”
Harekat bölgemizin üçte ikisine yakın bölümünü sadece 9 günde ele geçirdik. Şu ana kadar kontrol altına aldığımız bölge 4 bin 220 kilometrekareye ulaştı. Elbette bu kolay bir başarı olmadı. Teröristlerin sınır şehirlerimize attıkları havanlar ve füzeler sebebiyle 20 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Suriye tarafında teröristlerle yapılan çatışmalarda 7 askerimizle birlikte, bizimle birlikte mücadeleye katılan Suriye Milli Ordusu’ndan 96 kardeşimiz de şehit oldu. Ayrıca 90 askerimiz ile 369 Suriye Milli Ordusu mensubu kardeşimiz de yaralandı. Teröristlerden etkisiz hale getirilenlerin sayısı 795’i buldu.

HABERİN KAYNAĞI

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL