GENEL

Enver Yılmaz “Şikayetlere “Cevap Verdi !

Enver Yılmaz “Şikayetlere “Cevap Verdi !

Enver Yılmaz Katıldığı bir TV proğramında,Trafik cezalarıyla ilgili şikayetlere cevap verdi.

Enver Yılmaz yaptığı açıklamada,yazılan Trafik cezalarının yasalara uygun olduğunu kimseyi hedef almadığını belirterek,”uygulama devam edecek herkes kurallara uysun” dedi.

Katıldığı bir TV programında TEDES ve hakkındaki iddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ‘Eskiden ceza sınırı 50’ydi, biz 78 yaptık’ dedi.” Enver Yılmaz: ‘Eskiden ceza sınırı 50’ydi, biz 78 yaptık’ 06 Eylül 2016 Salı 15:03 0 Nevin Aydoğan A + A – Yazdır 0 0 0 0 banner108 Hakkında çıkan haberler ve yoğun tepki aldığı TEDES uygulamaları konusunda katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz şunları söyledi: “Trabzonlu, Rizeli, Samsunlu kardeşlerimizi bize düşman eden bu TEDES hangi sebeple ceza yazıyor? 61, 55, 28 plakalar Ordu’dan geçti diye mi ceza yazıyoruz? Biz sadece iki şeye ceza yazıyoruz. İlki kırmızı ışık ihlali. Dünyada kırmızı ışık ihlaline ceza yazmayan herhangi bir ülke var mı? İkincisi de şehir içinde 78’i aşanlara, tünellerde 89’u aşanlara, şehirlerarası yolda ise 121 ile gidene ceza yazıyoruz. TEDES öncesi Ordu, Ünye, Fatsa’da ceza sınırı 50’ydi, biz 78’e çıkardık. Ben bu 50’yi 80 yapmak için uğraştım, fakat Karayolları izin vermedi. Allah aşkına bu kara propagandadan vazgeçsinler, bu iş sokaktaki vatandaşın anladığı ve algıladığı gibi basit bir ceza yazma işlemi değil, bu iş lobilerin savaşı. İlimiz lobilerin savaştığı bir il ve buradaki hedefte Büyükşehir Belediyesi. Eğer vazgeçersek başka faktörler devreye girecek ve bu pazarlığın içinde olacak. Maçka Belediye Başkanı, Ordu’da 159 ile geçmiş, sen Giresun meydanından geç bakayım yada geç bakayım Trabzon’un içinden adamı ne yapıyorlar. Ordu’dan geçerken kötü, Giresun’dan, Rize’den Artvin’den yada Samsun’dan geçerken iyi öyle mi? Suçunuz ne diyorum, ceza yedik, niye yedin? Ben arabanın rengini mi beğenmedim, arabanın plakasını mı beğenmedim, niye yedin bu cezayı? Şimdi TEDES Ordu’ya komşu illerde de başlıyor, şimdi göreceğim onları. TEDES’in firmalarını değil, TEDES uygulamasını savunuyoruz. TEDES’ten önce Ordu’da günde 3 ölümlü trafik kazasının yaşanıyordu, şimdi ise bir tane bile ölümlü ve yaralamalı kaza yaşanmadı. Trafik kazalarının en az yaşandığı şehir oldu Ordu” Son olarak TRT Haber’de AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün ‘Ordu’da FETÖ soruşturmalarına müdahale ediliyor, Zekeriya Öz’ün kaçırılmasında TEDES görüntüleri silindi’ şeklindeki suçlamalarına cevap veren Başkan Yılmaz, “Zekeriya Öz 10 Ağustos 2015 tarihinde Türkiye’den kaçtı, TEDES ise Zekeriya Öz’ün kaçışından 3 ay sonra 18 Kasım 2015 tarihinde başladı. TEDES ihalesini yapan ve TEDES’i kontrol eden Emniyet Genel Müdürlüğü’dür, bizim TEDES’te bir sorumluluğumuz yok ve o görüntülerin başında sivil kişi oturmuyor” dedi.

Öte yandan,Odu Trafiğinde cezaya takılan sürücülerin şikayetleri devam ediyor.Bu konuda görüşüne baş vurduğumuz ceza yazılan,bazı vatandandaşlar konuyla ilgili şu görüşleri dile getirerek.”aracımız la, ne zaman Ordu’dan geçsek tedirgin olmaktayız!Ordu’dan geçerken mutlaka ceza yiyoruz!Ordu belediye başkanı şehir içi tarifiği derken yanlış ifadeler kullanıyor! şehir içi olmayan yerleri de şehir içi gibi göstermek suretiyle yapılan uygulamaya haklılık kazandırmaya çalışıyor,.aslında uygulama idari yanlışlarla dolu”diyerek,uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini,meskun mahal olmayan yerlerin şehir içi olmaktan çıkarılmasını talep etmekteler.

Ulusal basının amiral gemisi,Hürriyet Gazetesi yaptığı manşet haberle bu şikayetlerin ne derece zirve yaptığının bir göstergesi olarak karşımızda.Adı geçen gazetenin,07.09.2016 günlü haberini aşağı satırlarda olduğu gibidir..

Pilot bölgelerde, uyulması fizik kurallarına aykırı tabelalarla kurulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi, adeta sürücülere tuzağa dönüştü. Sadece Ordu’da, 10 ayda 468 bin araca ceza kesildiği ortaya çıktı.

Pilot bölge seçilen bazı illerde hizmete giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), sürücülerin kurallara uymasını sağlamaktan çok, tuzağı andırıyor. Ordu’da 18 Kasım’da hizmete giren TEDES, Ünye ilçesi girişinden başlayarak kurulan 9 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sistemi ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ediyor. Ancak, adeta sıralı tuzak gibi kurulan sistem nedeniyle, bu yoldan geçen sürücüler, ceza yemeden kurtulamıyor. Çünkü tabelada 110 kilometre olan hız limiti, 150 metre sonra 50’ye ya da bir anda 30’a inebiliyor. Fizik kurallarına aykırı olarak kurulan, sosyal medyada klipi çekilen, hatta adına şarkılar yazılan TEDES’ten, 280 TL’den başlayıp 4 bin 500 TL’ye kadar radar cezası yiyen dahi var. Kaçışı olmayan ve bir yılda 470 bin araç sürücüsünü ağına düşüren tuzak, vatandaşlardan da büyük tepki görüyor. Bir diğer pilot bölge Edirne’de de yine benzer görüntüler yaşanıyor.

’15 GÜNDE 4 BİN 200 LİRA CEZA’

Cemal Kalem: Kastamonu’dan fındık toplamaya geldim. 15 günde bin 300 TL kazandım aynı sürede 4 bin 200 TL ceza yedim. Oğlum ve eşim hasta. Bu parayı ödersem kışın aç kalırız.

Trabzon’un Maçka İlçesi Belediye Başkanı Koray Koçhan: Özel aracımla Ankara’ya giderken Ordu şehir geçişinde 2 dakika ara ile toplam 2 bin 160 liralık radar cezası kesildi. Toplam yediğim 5 cezanın iptali için dava açtım. Üçü iptal edildi. Bunun kesinlikle bir trafik düzenlemesi olduğunu düşünmüyorum. Bu Karadeniz’e yapılmış bir tuzak ve tefeci zihniyetidir. Asgari ücretle çalışan olsam, cezayı ödeyemem.

Hakan Alparslan: Giresun’dan Ankara’ya giderken sadece bir defada bin 500 TL ceza ödedim. Radar olsun ve olmalı. Ama bu işin bir ayarı olur. Bu yollarda 50-70 kilometre hız sınırı ve tuzaklanmış gezici radarlar olmaz. Bir yolculukta bir maaşını cezaya verenler var. 160-170 kilometre ile gitse yazılsın ama 80 kilometre hızda aynı güzergahta 5-6 tane ceza yazılır mı? Uluslararası bir yolda 50 kilometre hız sınırı nedir?

İşadamı Süleyman Kalyoncu: İstanbul’dan Rize’ye gidip dönüşümde, Ordu geçişlerimde, toplam 2 bin 200 TL tutan 6 ayrı radar cezası yedim. Ordu’dan geçerken artık yürümemiz lazım. Cezaları ödeyip, sonrasında hukuki işlem başlattım.

Okan Kuzu: Ordu’da 3 saatte 3 ayrı noktada bin 250 TL radar cezası yedim. Çok güzel yol yapılmış ama kesilen cezaya bakın. Yediğim ceza, İstanbul-Giresun arası yakıt parasından fazla.

Edirneli Selim Solmaz: Bazı radarlar tam tuzak niteliğinde. Örneğin, şehirlerarası yol niteliği olmasına rağmen, Kıyık çıkışındaki Süloğlu yolunda hız limiti 50 kilometre. Sürücü biraz hızlanınca radara yakalanıyor. Şehirden çıkan bir sürücü de duble yol diye hızını artırıyor. Ancak Trakya Üniversitesi önündeki tuzak radara yakalanıyor.

Nuri Solmaz: 17 dakika arayla 2 defa 199 TL ceza yedim. Çok küçük limitlerle, 1 kilometre aşınca ceza yazılıyor. hurriyet.com.tr..samsunHaberci/DerinalemHaber

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL