EKONOMİ

E.SİTELERE GÜMRÜK VERGİSİ GELDİ!

E.SİTELERE GÜMRÜK VERGİSİ GELDİ!

Yurt dışı alış verişe gümrük vergisi geldi!

Yurtdışından alışveriş yapanları üzecek vergi muafiyeti adımı atıldı. Bugün paylaşılan bilgilere göre 22 euronun altında fiyat etiketine sahip olan ürünler için uygulanan vergi muafiyeti kaldırılıyor. Buna göre, posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi uygulanacağı belirtiliyor. Özetle, bundan sonra yurtdışından her alınan ürün için vergi ödenecek.  Yeni kararla birlikte, Avrupa Birliği’ne bağlı olan ülkelerden alınan ürünler için yüzde 18, diğer ülkelerden alınan ürünler için ise yüzde 20oranında gümrük vergisi alınak.

Resmi olarak 15 gün sonra yürürlüğe girecek bu kararla birlikte, yurtdışından gelecek tüm ürünlerden vergi alınmaya başlanacak.

2016 yılının Aralık ayında 75 eurodan 30 euroya düşen yurtdışı alışverişlerinde uygulanan vergi muafiyeti, geçtiğimiz yılın Ocak ayında 30 eurodan 22 euroya kadar düşmüştü. Yeni kararla birlikte, ufak çaplı ürünler için de vergi alınacak olması, yurtdışı fiyat avantajını ortadan kaldırıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL