BİYOGRAFİ SİYASET HABER'LERİ

DR.SİNAN OĞAN KİMDİR ?

DR.SİNAN OĞAN KİMDİR ?

Cumhurbaşkanı adayı DR.Sinan Oğan 1 Eylul 1967  Yılında Iğdır belekli beldesinde dünyaya gelmiştir.

DR.Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamladı. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamlamıştır

DR.OĞAN Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından “Devlet Nişanı” ile ödüllendirilmiştir,İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilen Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı..1989 yılında Marmara ünüversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını ise Azerbayca’da tamamlamıştır. Doktorasını Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde yapmış, Üniversitede  hayatı boyunca siyasetle iç içe bir yaşam sürmüştür.

TİKA Azerbaycan Temsilcisi de olan Sinan Oğan’a Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından “Devlet Nişanı” ile taltif edildi.

Sinan Oğan, aynı zamanda Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı.

Sinan Oğan, TÜRKSAM’ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Valdai Formu Üyesi olan Sinan Oğan’ın yayınlanmış 3 kitabı ve 500’den fazla makalesi bulunmaktadır.

Sinan Oğan siyaset hayatına MHP’de başlamıştır. İlk olarak 2006 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye dış politika ve güvenlik konularında bilgi desteği sağlamıştır. 2011 yılında ise MHP Iğdır milletvekili olarak aday gösterilmiştir. 2011 yılındaki seçimleri kazanarak meclise girmiştir.

DR.Sinan Oğan, 2015 yılında MHP Genel Başkan adaylığını açıklamıştır ancak 26 Ağustos 2015 tarihinde partiden ihraç edilmiştir. Daha sonra açtığı davayı kazanarak 2 Kasım 2015  tarihinde ihraç edildiği Milliyetçi Hareket Partisine’ne geri dönmüştür. 

10 Mart 2017’de ise Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve İsparta Milletvekili Nuri Okutan ile beraber MHP’den yeniden ihraç edilmiştir.

DR.Sinan Oğan 2023 Yılı 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde,113.000 imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanmıştır.

DR.Sinan Oğan, Gökçe oğan ile evli olup Göktürk ve Zeynep adlarında 2 çocuk babasıdır. samsunhaberci.com

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL