GÜNDEM

DİYARBAKIR ANNELERİ ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

DİYARBAKIR ANNELERİ ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın  NATO Liderler Zirvesi’nin ardından yaptığı basın toplantısında ‘Türkiye’de gazetecilerin özgürlüklerinin kısıtlanması’ yönündeki soru üzerine Diyarbakır annelerinin eylemini göz ardı edenleri eleştirmesi, evlat nöbeti tutan aileleri mutlu etti. Dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan annelerden Zeliha Eslek, ‘Önce Allah’a sonra Erdoğan’a duacıyız. Eğer özgürlüğü soruyorlarsa özgürlük Türkiye’dedir, özgürlük Erdoğan’ın yanındadır.’ dedi.

Erdoğan’ın, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin yapıldığı IFEMA Kongre Merkezi’ndeki basın toplantısında Freedom House’tan olduğunu belirten bir katılımcının, “Türkiye, gazetecilerin özgürlüklerinin kısıtlanması konusunda kötü bir sicile sahip. 15 Temmuz’dan sonra çok sayıda gazeteci hapse atıldı. NATO’da yeri var mı Türkiye’nin?” değerlendirmesi üzerine verdiği yanıt, Diyarbakır annelerini sevindirdi.

Evlatları için bekleyişini sürdüren aileler, “Türkiye’de 40 yılda 40 bin vatandaşımız öldürüldü. Diyarbakır anneleri, 1100 gündür HDP’nin kapısı önünde evlatlarını bekliyor. Bu anneler; çocukları 12, 13, 14 yaşında dağa kaçırılanlar. Nerede bu Freedom House? Önce gelsin Diyarbakır annelerini ziyaret etsinler. Bugün Türkiye’de bir Kandil gerçeği var. Bu Kandil gerçeğinde de 13, 14, 15 yaşında kız çocuklar dağlara kaçırılıyor ve bu dağlarda boyları kadar silahlarla bunlara eğitim yaptırılıyor. Acaba bunları biliyor musunuz?” ifadelerini kullanan Erdoğan’a teşekkür etti.HABERİN DEVAMI..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL